Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Καλή Σχολική χρονιά αλλά με κατάληψη στο Δημοτικο Σχολείο στο Πιτσά


Μέ προβλήματα και  ελλείψεις στο έμψυχο και άψυχο υλικό , δυστυχώς, άρχισε η νέα σχολική χρονιά για περίπου 1.300.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για περίπου 180.000 εκπαιδευτικούς..Πρώτο κουδούνι σήμερα, και δυστυχώς, οι μαθητές , από την πρώτη κιόλας ημέρα θα έχουν να αντιμετωπίσουν τη χειρότερη πραγματικότητα των τελευταίων χρόνων. Οι περισσότεροι μαθητές, αντί για βιβλία, θα κληθούν να κάνουν μάθημα με φωτοτυπίες, ίντερνετ και DVD. Παράλληλα θα υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, προβλήματα στις μεταφορές μαθητών απο "χωρίο σε χωρίο", συγχωνεύσεων ή καταργήσεων σχολείων.
Παράλληλα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας, στον οποίο ανήκει η αρμοδιότητα του Εθνικού Τυπογραφείου έδωσε εντολή και ξεκίνησε μέσα στο Σαββατοκύριακο η αναπαραγωγή 50.000 τευχών, δηλαδή δύο ανά κάθε μαθητή της γ΄τάξης του Γυμνασίου με τις πρώτες 40 σελίδες, πέντε μαθημάτων το κάθε τεύχος.
Στις οδηγίες του Υπουργείου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων,περιλαμβάνεται και η αξιοποίηση των περισσευμάτων των βιβλίων και του διδακτικού υλικού των προηγουμένων ετών και η επιστροφή των παλαιοτέρων βιβλίων, από τους μαθητές.
Συγκεκριμένα οι μαθητές καλούνται μέσα από μία σχολική καμπάνια να προσκομίσουν τα βιβλία της προηγούμενης χρονιάς για να υποστηρίξουν τους συμμαθητές των άλλων τάξεων.

Με  τον καθιερωμένο αγιασμό άρχισε  , σήμερα,  στα σχολεία της Κορινθίας η νέα σχολική χρονιά. Όχι όμως και στο Δημοτικό Σχολείο των Πιτσών καθώς εκεί το πρώτο κουδούνι , δεν ακούστηκε. Αιτία η συγχωνευση του  σχολείου  με το Δημοτικό σχολείο του Καμαρίου. Οι κάτοικοι των Πιτσών , ο σύλλογος Γονέων είναι ανάστατοι, νιώθουν αδικημένοι ενώ σήμερα κάνουν κατάληψη του Δημοτικού σχολείου μαζί με τους μαθητές οι οποίοι δεν πήγαν στο νέο τους σχολείο , στο Καμάρι, ενώ σε μισή ώρα ,στις 11:00πμ θα γίνει διαμαρτυρία στην ΠΕΟ, στο ύψος του δημοτικού σχολείου Πιτσών γιά την αδικία που έγινε σε βάρος τους.