Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ξαναζωντανεύουν τα λατομεία Χιλιομοδίου ΑΠΟ ΤΗΝ "ΛΑΡΣΙΝΝΟΣ​".

Κόρινθος

larsinos


Η εταιρεία ΛΑΡΣΙΝΟΣ θα συμβάλλει στην ανάπτυξη.
ρεπορταζ : fresh-press.gr
Με την διαδικασία του επείγοντος και τη σταθερή γραμμή πλεύσης του δημάρχου Κορίνθου κ.Πνευματικού, το Δ.Σ. στις 7/9/2011 αποφάσισε, κατα πλειοψηφία, να συνεχιστεί η εκμετάλλευση των λατομείων Χιλιομοδίου, στην περιοζή Γκα, από την εταιρεία ΛΑΡΣΙΝΟΣ.
Είναι γνωστό ότι η άδεια εκμετάλλευσης από τη παραπάνω εταιρεία έληξε πριν 2,5 χρόνια, με αποτέλεσμα τόσο η εταιρεία όσο και οι 250 οικογένειες εργαζομένων, αλλά και γενικότερα η περιοχή, πέραν της γενικής ύφεσης, να υποστούν ειδικό μαρασμό με ποικίλους κινδύνους.
Η γενναία αυτή απόφαση του Δ.Σ. Κορίνθου, ανανέωση τη σύμβαση με την εταιρεία μέχρι το τέλος του 2013 και χαρακτηρίζεται ζωτικής σημασίας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της fresh-press.gr από την παραπάνω απόφαση είναι γεγονός ότι τα πλεονεκτήματα θα είναι πολλαπλά.
  • Η πρώτη καλή είδηση είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας. Αφορά την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και ιδιαίτερα αυτή του Χιλιομοδίου. Υπολογίζεται ότι θα ωφεληθούν 350 περίπου οικογένεις με την απασχόληση ενός τουλάχιστον ατόμου από την κάθε οικογένεια.
  • Είναι γεγονός ότι με τη λειτουργία των λατομείων θα υπάρχουν φθηνότερα δομικά υλικά, απ' ότι συμβαίνει σήμερα με την εισαγωγή από γειτονικές χωρές.
  • Θα επανεύρει τον καλό της εαυτό η εταιρεία εκμετάλευσης των λατομείων και το πλέον σημαντικό ότι θα δημιουργηθούν πλέον προϋποθέσεις εξαγωγής υλικών.
  • Είναι επίσης σημαντικό το ότι θα υπάρξουν σοβαρά έσοδα για τον δήμο Κορίνθου που όσο και να τα μετρήσει κανείς, όσο σοβαρή και αν είναι η διαχείριση των οικονομικών, άλλο τόσο είναι αναγκαία η εισροή χρημάτων.
  • Η παραπάνω απόφαση είναι σίγουρο ότι θα συντελέσει αποτελεσματικά και στην ανάπτυξη του τόπου από κάθε πλευρά, με την ευκαιρία μάλιστα την συνέχισης του έργου της νέας εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών - Πύργου.
  • Η αντιπολίτευση δεν ψήφισε την απόφαση, προβάλλοντας κυρίως οικολογικά ζητήματα για την περιοχή.
ΔΗΛΩΣΗ
Η fresh-press.gr ζήτησε και πήρε την παρακάτω δήλωση:
  • Φόρτης (αντιπρόεδρος της εταιρείας ΛΑΡΣΙΝΟΣ) "Η απόφαση αυτή βοηθά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και όχι μόνο, μια και θα ανασάνει ο οικοδομικός μαρασμός με φτηνότερα υλικά. Μεγάλη υπόθεση η επανεκκίνηση κατασκευής των εθνικών οδών".
.fresh-press.gr