Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Άρης Σπηλιωτόπουλος...καλή παραγωγική σχολική χρονιά καλή δύναμη στις αντίξοες συνθήκες


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Σήμερα, χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά. Είναι η απαρχή για τους μαθητές και τις μαθήτριες μιας νέας αναζήτησης στο χώρο της γνώσης, της εκπαίδευσης και της μόρφωσης. Ενός νέου ταξιδιού αναζήτησης, έρευνας, μελέτης, αλλά και καλλιέργειας της προσωπικότητάς τους. Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές καλή παραγωγική σχολική χρονιά και καλή σταδιοδρομία. Στους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη στις αντίξοες συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν στο σχολείο. Και στους γονείς καλή δύναμη στην εκπλήρωση των δύσκολων υποχρεώσεων δίπλα στα παιδιά τους.
Δυστυχώς,  ο φετινός αγιασμός συνοδεύτηκε από προσευχές και παρακλήσεις γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών, μήπως και μπει ένα τέλος στα πολλά προβλήματα με τα οποία ξεκίνησε η σχολική χρονιά. Προβλήματα που αποτελούν προϊόν της προχειρότητας και της έλλειψης σχεδιασμού που χαρακτηρίζουν την ηγεσία του κτηρίου στο Μαρούσι. Προβλήματα με ελλείψεις εκπαιδευτικών, προβλήματα με την χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών και, κυρίως προβλήματα με τα βιβλία που δεν τυπώθηκαν εγκαίρως και με τα φωτοτυπικά μηχανήματα των σχολείων να παίρνουν φωτιά προκειμένου να φωτοτυπήσουν κάποια από τα πρώτα κεφάλαια των βιβλίων.
Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποφάσισε, κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων, με συνοπτικές διαδικασίες, είτε το θέλουν, είτε όχι, να γνωρίσουν τη διδακτική τους ύλη μέσα από DVD και σημειώσεις. Και όλα αυτά γιατί απλά υποτίμησαν τις καλοπροαίρετες ενστάσεις μας, ότι ζητήματα, όπως αποσπάσεις, μεταθέσεις, διαχείριση προσωπικού και εκτύπωση βιβλίων, πρέπει να δρομολογούνται με το τέλος της προηγούμενης και όχι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν ειδικά με το θέμα των βιβλίων. Αλλά η ζημία έγινε. Ας μην λησμονούμε ότι σχολείο χωρίς βιβλία, είναι δωμάτιο χωρίς παράθυρο».