Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Ά. Τσιγκρής από την Αιγείρα: «Ας Κάνουμε Μαζί μια Νέα Αρχή…». Οι παριστάμενοι στη συνάντηση έθεσαν ζήτημα σύστασης Δήμου Ανατολική Αιγιάλειας

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα την Ανατολική Αιγιάλεια και συγκεκριμένα την Αιγείρα και τα χωριά της ευρύτερης περιοχής. Με την ευκαιρία της επίσκεψής του αυτής, αντάλλαξε απόψεις με στελέχη της ΝΔ, εκλεγμένους αυτοδιοικητικούς, επαγγελματίες, αγρότες και εκπροσώπους φορέων της περιοχής, σε συνάντηση που είχε μαζί τους στην πλατεία της Αιγείρας.
Συγκεκριμένα, το παρόν στη συγκεκριμένη συνάντηση έδωσαν περισσότερα από εξήντα πέντε (65) στελέχη από την Αιγείρα και τα γύρω χωρία (Αιγές, Μοναστήρι, Περιθώρι, Σελιάνα, Όαση, Χρυσάνθιο, Αμπελόκηπους, Εξοχή, Βελά και Συνεβρό).
Οι παριστάμενοι στη συνάντηση έθεσαν στον Άγγελο Τσιγκρή τα ζητήματα της ανάγκης για σύσταση Δήμου Ανατολική Αιγιάλειας, της ανάγκης υπαγωγής της περιοχής στη δικαστική αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου του Αιγίου και όχι των Καλαβρύτων, της διάβρωσης των ακτών και ειδικότερα της παραλίας, της πιθανολογούμενης κατάργησης του Γυμνασίου και της συγχώνευσής του με αυτό της Ακράτας, της εγκατάλειψης του αγροτικού κόσμου και της αδυναμίας απορρόφησης των αγροτικών προϊόντων της περιοχής (λάδι, λεμόνι, μήλο και αχλάδι) της χάραξης της γραμμής του προαστιακού σιδηροδρόμου μέσα από την Αιγείρα, του προβλήματος της αδυναμίας στην αποκομιδή των απορριμμάτων και της επέκτασης του σχεδίου πόλης.
Ο υπ. βουλευτής της ΝΔ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην απομόνωση που αντιμετωπίζει η Αιγείρα και γενικότερα η ανατολική Αιγιάλεια γενικότερα, εξαιτίας της πλήρους εγκατάλειψης της περιοχής από την κυβερνητική μέριμνα, καθώς και των δυσλειτουργιών του νέου διευρυμένου Δήμου Αιγιάλειας.
Ο Άγγελος Τσιγκρής, αφού άκουσε προσεκτικά το σύνολο των εκπροσώπων της περιοχής και κατέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τους διαβεβαίωσε: «…Η σημερινή μαζική σας παρουσία αυξάνει το αίσθημα της ευθύνης μου απέναντί σας. Απέναντι στον τόπο και τους ανθρώπους του. Θα καταβάλω το σύνολο των δυνάμεων που διαθέτω προκειμένου να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας. Για να κάνουμε μαζί μια νέα αρχή. Για να αφήσουμε πίσω ότι μας πλήγωσε και μας πρόδωσε. Για μια σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας με όλους σας, που θα αποτελεί οδηγό σε όλα μου τα βήματα…».
thebest.gr