Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Γιάννης Μιχελάκης... Οι μάσκες έπεσαν.Η κυβέρνηση, με ύβρεις και ασύστολα ψεύδη, απορρίπτει σήμερα συγκεκριμένες προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξη του Τουρισμού.


Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Γερουλάνος για να απορρίψει την πρόταση του Προέδρου κ. Αντ. Σαμαρά για «Εθνικό Συμβόλαιο για τον Τουρισμό», έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Οι μάσκες έπεσαν.

Η κυβέρνηση απέδειξε ότι είναι προσχηματικές οι αναφορές της στη συναίνεση και ανύπαρκτο το ενδιαφέρον της για τη μεγαλύτερη βιομηχανία του τόπου, τον Τουρισμό.
Από τη μια, επιχειρούν να εκβιάσουν όχι συναίνεση, αλλά συνενοχή στην αποδεδειγμένα λανθασμένη πολιτική τους και από την άλλη, αρνούνται -όπως αρνούνταν πάντα- τη συνεννόηση στα αυτονόητα και τα σωστά.
Η κυβέρνηση, με ύβρεις και ασύστολα ψεύδη, απορρίπτει σήμερα συγκεκριμένες προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξη του Τουρισμού.
Όπως έχει απορρίψει και τις προτάσεις μας για μέτρα ανάπτυξης, για αυξημένη κοινοτική συμμετοχή στο ΕΣΠΑ, για μειωμένους συντελεστές φορολόγησης, για την εργασιακή εφεδρεία, για τα αυθαίρετα. Προτάσεις που αρχικά λοιδορούσε, αργότερα αναμασούσε και τώρα επιχειρεί να εμφανίσει σαν δικές της.
Ο κ. Γερουλάνος προσποιείται ότι τα βλέπει όλα τέλεια στον Τουρισμό και αρνείται ακόμη και να συζητήσει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Προτάσεις τις οποίες ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με σημερινή ανακοίνωσή του, θεωρεί σωστές.
Επικαλείται, μάλιστα, και μια σειρά από δικά του “επιτεύγματα”. Του τα αναγνωρίζουμε. Γιατί, πράγματι, δικά του “επιτεύγματα” είναι:
-       Η αύξηση του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις εστίασης.
-       Η ανοργανωσιά και το χάος στις μαρίνες.
-       Τα αδιέξοδα στην πιστοποίηση των ιαματικών υδάτων.
-       Ο μηδενισμός του θεματικού τουρισμού.
-       Οι κλειστοί αρχαιολογικοί χώροι και οι κλειστές αίθουσες Μουσείων.
-       Η ματαίωση παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.
-       Η έλλειψη προβολής και έγκαιρης ενημέρωσης για τα προγράμματα των Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
-       Το κλείσιμο και η υπολειτουργία Γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό.
-       Το πάγωμα του χωροταξικού σχεδιασμού στον Τουρισμό.
-       Και τέλος η απελευθέρωση της κρουαζιέρας, το περίφημο καμποτάζ, όπως επισημαίνουν ακόμη και βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., έμεινε μόνο στα λόγια.
Όσον αφορά στα πραγματικά επιτεύγματα στον Τουρισμό, που επικαλείται ο κ. Γερουλάνος, αυτά έγιναν  επί των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας.
Και είναι ανάμεσα στα άλλα:
-       Η απαλλαγή τελών στα περιφερειακά αεροδρόμια.
-       Οι επιδοτήσεις εργασίας 50.000 εργαζόμενων στο χώρο των τουριστικών επιχειρήσεων.
-       Τα visa centers στη Ρωσία που επεκτάθηκαν μέχρι και τη Σιβηρία. 
-       Και η Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στη διαφήμιση με τους μεγάλους Tour Operators.
Ο κ. Γερουλάνος έχει αφήσει αναπάντητη, όμως, και τη βασική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, που είναι η μείωση του ΦΠΑ σε όλο το τουριστικό πακέτο στο 4,5%.
Εκτός και αν το έχει κάνει και… αυτό, αλλά δεν το έμαθε κανένας!».