Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Έθεσε εαυτόν εκτός Εθνικής ο Big Sofo!

Σοκ προκάλεσε η απόφαση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα. Ο διεθνής σέντερ ενημέρωσε σήμερα (03/08) τον Ηλία Ζούρο ότι δεν θα συνεχίσει με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, δημιουργώντας στον ομοσπονδιακό τεχνικό έναν ακόμη μεγάλο πονοκέφαλο.
Υπενθυμίζουμε ότι ήδη εκτός Εθνικής είχαν τεθεί (εκτός του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος είχε ανακοινώσει την απόφασή του στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας), οι τραυματίες Βασίλης Σπανούλης και Στράτος Περπέρογλου, ενώ την κλήση είχε αρνηθεί και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Ο σέντερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ φέρεται να επικαλέστηκε προσωπικό πρόβλημα, λόγω του οποίου ζήτησε αρχικά από την ομοσπονδία να του παραχωρηθούν δέκα μέρες άδεια. Κάτι τέτοιο δεν ήταν (όπως είναι λογικό) δυνατό να συμβεί και έτσι ο Big Sofo αποφάσισε να αποχωρήσει.
Εξαιτίας της απόφασής του, πάντως, πιθανότατα θα του επιβληθούν σημαντικές κυρώσεις, (όπως συνέβη στην περίπτωση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη που τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού). Και αυτό είναι εμφανές από την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ελληνική ομοσπονδία...
«Η Εθνική Ομάδα θα προχωρήσει στην προετοιμασία της για το Ευρωμπάσκετ 2011 απόντος του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο οποίος ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η ΕΟΚ τονίζει πως θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες μετά την άρνηση του παίκτη. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, πρόεδρος της ΕΟΚ, δήλωσε πως «η συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα δεν είναι ούτε αγγαρεία, ούτε βαρίδι, αλλά τιμή για κάθε αθλητή».