Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Απάντηση Καραμανλή «Εγώ δεν πήγα στο ΔΝΤ για να βρω δανεικά»

Την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, εν μέσω των καλοκαιρινών του διακοπών στη βόρεια Ιταλία, προκάλεσε η δημοσιοποίηση των επιστολών που του έστελνε ο πρώην  υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας, προκειμένου να του χτυπήσει το καμπανάκι για το πρόβλημα δανεισμού που θα αντιμετώπιζε η χώρα και την ανάγκη να πάρει μέτρα εγκαίρως.«Εμείς με τρόπο υπεύθυνο και αποδοτικό για το συμφέρον της χώρας καλύψαμε τις τρέχουσες δανειακές ανάγκες με όρους ευνοϊκούς για την Ελλάδα και για τους πολίτες και μάλιστα χωρίς τυμπανοκρουσίες», δήλωσε μέσω συνεργατών του ο τέως πρωθυπουργός.
«Αντίθετα από το ΠΑΣΟΚ που έκανε λόγο για Τιτανικό και άλλα απίθανα πράγματα, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στο δανεισμό, εκτοξεύοντας τα επιτόκια δανεισμού σε δυσθεώρητα ύψη και οδηγώντας τη χώρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ».
Χθες, πάντως, και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Δημήτρης Αβραμόπουλος εμμέσως επέκρινε τον Κώστα Καραμανλή για την απόφασή του να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. «Επρεπε να δώσουμε τη μάχη και ας πέφταμε», δήλωσε (Real fm). «Εσφαλαν εκείνοι που ήταν υπέρ των εκλογών».
«Κανένα σχόλιο» ήταν η επίσημη αντίδραση της Συγγρού για τις επιστολές Δούκα.
Σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ. επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα των επιστολών Δούκα λέγοντας ότι κάποιες από αυτές είχαν δημοσιευθεί και στο παρελθόν και όλες έχουν αναρτηθεί στην προσωπική ιστοσελίδα του πρώην υφυπουργού.