Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ


Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η αύξηση της κοινοτικής συνδρομής στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, είναι χωρίς αμφιβολία θετική, η προσέγγιση όμως του κ. Χρυσοχοϊδη αποτελεί μνημείο πολιτικής υποκρισίας αφού είναι γνωστή η υφιστάμενη αδυναμία της κυβέρνησης να διαθέσει τα όποια κονδύλια από εθνικούς πόρους για αναπτυξιακούς σκοπούς.
Δεν είναι, προφανώς, το ΕΣΠΑ που τα στερούσε, μέχρι σήμερα, από την αγορά αλλά η φιλοσοφία χρηματοδότησης του μεγάλου και σπάταλου κράτους.
Όσο η κυβέρνηση επιμένει σε αυτή την φιλοσοφία, οι όποιες διευκολύνσεις και κονδύλια που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι καταδικασμένες να εξανεμισθούν σε παρεμβάσεις που τρέφουν την δημόσια διαφθορά και διαπλοκή, καθώς και μια στρατιά «επιτηδείων», «μεσαζόντων», «συμβούλων» και «εθνικών προμηθευτών»!


«ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ»


         Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Γιάννης Οικονόμου, σχετικά με τη συνέντευξη του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η έξοδος της Ελληνικής οικονομίας από την κρίση και το μέλλον της Ελληνικής νεολαίας, εξαρτάται από την ποιότητα και την ταχύτητα των μεταρρυθμίσεων και των δομικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα. Όσο η κυβέρνηση καθυστερεί ή αλληλοαναιρείται και η αξιωματική αντιπολίτευση αρνείται την συμμετοχή της σε δύσκολές αποφάσεις, που έχουν κόστος, τορπιλίζοντας κάθε προσπάθεια αλλαγής, τόσο θα καθυστερούν τα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας και αναγέννησης της πατρίδας».