Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Κακλαμάνης κατά Ραγκούση: "Ουδείς αναντικατάστατος!"

Χωρίς να κατονομάσει τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής επέκρινε με σφοδρότητα τους χειρισμούς του στο θέμα των ταξί, τονίζοντας με νόημα πως «κανείς δεν είναι αναντικατάστατος» ενώ προειδοποίησε πως… «ο δρόμος είναι σπαρμένος με γυαλιά και γυμνό πόδι πάνω σε γυαλιά σημαίνει αίμα».«Θα πρέπει να αποφασίσετε εκεί στο Υπουργικό Συμβούλιο αν ο καθένας σας είναι αυτοκέφαλος και μπορεί να πυροδοτεί τέτοιες καταστάσεις ή αν είναι από απειρία. Όπως και να έχει μεταφέρετε στον πρωθυπουργό ότι ουδείς αναντικατάστατος», δήλωσε ο Απ. Κακλαμάνης, κατά την παρέμβαση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, με θέμα τη βία κατά των πολιτικών και πρόσθεσε: «Διάφορες κουβέντες που ειπώθηκαν ρίχνουν λάδι στη φωτιά… Η χώρα βρίσκεται σε κρίση είναι σαν να περπατάμε σε δρόμο που έχει κάτω γυαλιά και πρέπει να λειτουργήσουμε προληπτικά γιατί ο δρόμος είναι σπαρμένος με γυαλιά και γυμνό πόδι πάνω σε γυαλιά σημαίνει αίμα».

"Ανοίγουν" και "κλείνουν" την Λ. Μεσογείων, οι ιδιοκτήτες ταξί

Στο μεταξύ τη τακτική του αιφνιδιασμού, που εφαρμόζουν εδώ και περίπου 15 μέρες, εφαρμόζουν και σήμερα οι ιδιοκτήτες των ταξί, υποβάλλοντας οδηγούς αυτοκινήτων και επιβατικό κοινό σε ταλαιπωρία.
Οι ιδιοκτήτες ταξί που από τις 6 το πρωί βρίσκονται έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προβαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε κατάληψη της Λεωφόρου Μεσογείων, στο ύψος των υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα να προκαλείται κυκλοφοριακό χάος στην περιοχή και απίστευτη ταλαιπωρία στους επιβάτες που χρησιμοποιούν τα επίγεια Μέσα Μεταφοράς.

Από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν υπάρχει σήμερα καμία εξέλιξη. Συνεργάτες του κ. Ραγκούση επαναλάμβαναν τις δηλώσεις του υπουργού, ότι μέχρι τέλος του μηνός θα παρουσιάσει τις προτάσεις τους, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και τις προτάσεις όλων των φορέων και υπογράμμιζαν ότι διάλογος υπό καθεστώς απεργίας και ομηρίας της κοινωνίας και των τουριστών δεν μπορεί να γίνει.

Οι αυτοκινητιστές δεν ανακοινώνουν τις επόμενες κινήσεις τους, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες στις προθέσεις τους είναι να κάνουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας και συγκέντρωση έξω από τη βουλή, τη στιγμή που ο κ. Ραγκούσης θα βρίσκεται στην αρμόδια οικονομική επιτροπή, γύρω στις 15:30, όπου έχει κληθεί να ενημερώσει, ύστερα από αίτημα βουλευτών της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Οι Πατρινοί πάντως ... κάνουν την έκπληξη σήμερα...
Δεκάδες ταξί πήγαν στο νέο λιμάνι της Πάτρας και περίμεναν να καταπλεύσει κρουαζιερόπλοιο, που μετέφερε επιβάτες από την Κύπρο. Όταν άρχισαν να κατεβαίνουν οι επιβάτες, τους ενημέρωναν για την απεργιακή τους κινητοποίηση και στη συνέχεια τους μετέφεραν δωρεάν στην Πάτρα, όπου τους έκαναν περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Όπως δήλωσαν οι ιδιοκτήτες ταξί, με την κίνησή τους αυτή ήθελαν να δείξουν ότι στηρίζουν τον τουρισμό.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των σημερινών τους κινητοποιήσεων, οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας αναμένεται να μεταβούν στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου, χωρίς όμως να έχουν ανακοινώσει, αν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό ή σε άνοιγμα των διοδίων.

ν