Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο κ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:   



«Ο δεύτερος αντιπρόεδρος επιβεβαιώνει, άλλη μια φορά, ότι θα ήταν καλύτερα και για τον ίδιο και για τον τόπο εάν βρισκόταν σε μόνιμες διακοπές. Άλλωστε, τα όσα δηλώνει, δείχνουν πως ζει σε άλλη χώρα και μιλά για άλλη κυβέρνηση.


Ιδιαίτερα λυπηρό είναι το γεγονός ότι δεν μπόρεσε ακόμη να αντιληφθεί την κοινωνική κατάθλιψη που έφεραν οι πολιτικές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εάν δεν έχασε κάθε επαφή με την πραγματικότητα, προκαλεί βάναυσα όλους τους Έλληνες. Αποκαλύπτει, όμως, και την αδυναμία του να απαντήσει στα συγκεκριμένα θέματα που ξεκάθαρα του θέσαμε.

Ενώ ζητήσαμε να δώσει εξηγήσεις για τη δημιουργία νέων οργανισμών την ώρα που εξαγγέλλονται καταργήσεις παλαιών, αλλά και για διορισμούς «ημετέρων» την ώρα που μεθοδεύονται απολύσεις, ο κ. Πάγκαλος περί άλλα τυρβάζει.

Μιλά για συνεχή αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που η έξαρση της εγκληματικότητας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Μιλά για προστασία της δημόσιας υγείας, όταν κυβερνητικές παραλείψεις έκαναν απειλητικό τον ιό του Νείλου.

Μιλά για παρεμβάσεις στην απασχόληση όταν η ανεργία ξεπέρασε το 16% και σχεδόν ένας στους δύο νέους είναι άνεργος.

Μιλά για μια Αθήνα πόλη του Πολιτισμού και του Τουρισμού, όταν ολόκληρες γειτονιές – ακόμη και ο χώρος έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – κατάντησαν αιχμάλωτες σε παράνομους μετανάστες, εμπόρους και χρήστες ναρκωτικών.

Μιλά για πολιτικές επιστροφής των μεταναστών στις πατρίδες τους, όταν ο νόμος, που ψήφισαν για την ιθαγένεια, έκανε την Ελλάδα μαγνήτη λαθρομετανάστευσης.

Τελικά, ένα είναι βέβαιο: Ότι ο δεύτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αφού έμεινε χωρίς αρμοδιότητες και ρόλο, προσπαθεί να αποκτήσει πολιτική υπόσταση, βρίζοντας και προκαλώντας.

Στο παιχνίδι αυτό,  θα τον αφήσουμε μόνο του. Τελεία και παύλα».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη σημερινή δήλωση του αναπληρωτή κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Τόλκα,  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στην πρώτη του δήλωση, ο κ. Τόλκας πήρε Άριστα!
Απέδειξε ότι είναι άξιος κλώνος του κ. Μόσιαλου.
Ο κόσμος, όμως,  ξέρει ποιος αγωνίζεται και ποιος λέει “ναι σε όλα”».