Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Ενημέρωση από Ραγκούση για Ολυμπία Οδό ζητά η Δημοκρατική Συμμαχία

Αναλυτική ενημέρωση για τις εξελίξεις για την επανεκκίνηση των έργων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας που έχουν «παγώσει» ζητά με προσωπική του επιστολή ο υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, από τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γ. Ραγκούση. Ειδικότερα, στην επιστολή του αναφέρει ότι «σε συνέχεια της σύσκεψης που συγκαλέσατε την Τρίτη 5 Ιουλίου, στο Υπουργείο σχετικά με τα θέματα βιωσιμότητας των Αυτοκινητοδρόμων με Συμβάσεις Παραχώρησης, στην οποία συμμετείχαμε οι υπεύθυνοι του Τομέα Υποδομών και Μεταφορών των κομμάτων, επικοινωνώ μαζί σας για να ενημερωθώ για υπάρχουσες σχετικές εξελίξεις επί του ζητήματος».
Και συνεχίζει ότι «κάθε ημέρα που περνά τα προβλήματα διογκώνονται, ενώ το δημόσιο χρεώνεται ολοένα και περισσότερο όσο τα εργοτάξια παραμένουν κλειστά, ενώ οι ξένες τράπεζες αποχωρούν η μία μετά την άλλη. Μετά το παρατεταμένο κατασκευαστικό «πάγωμα» των μεγάλων Αυτοκινητοδρόμων της χώρας που υλοποιούνται με Σύμβαση Παραχώρησης (συγκεκριμένα: (α) της Ολυμπίας Οδού, (β) της Ιόνιας Οδού, (γ) του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος Ε65, (δ) του Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου και (ε) του Αυτοκινητοδρόμου Μωρέα), είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο όπως βρεθεί άμεσα ο τρόπος και τα μέσα για την επανενεργοποίησή τους και την επανεκκίνηση των εργασιών. Εξίσου κρίσιμο είναι ότι η επαναδιαπραγμάτευση που σχεδιάζετε πρόκειται να επιτείνει το πλήρες «πάγωμα» των 5 μεγαλύτερων έργων για τουλάχιστον 6 έως 7 μήνες ακόμη, τη στιγμή μάλιστα που κινδυνεύει με κατάρρευση όλος ο τεχνικός, κατασκευαστικός, μελετητικός κλάδος της χώρας μας».
Καταλήγοντας, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό «αναλυτική ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι για την επανεκκίνηση των έργων Αυτοκινητοδρόμων της χώρας, καθώς και την ανάληψη άμεσων μέτρων για τη στήριξη της βιωσιμότητάς τους», σημειώνοντας μάλιστα ότι «η Δημοκρατική Συμμαχία δεσμεύεται να συμβάλλει εποικοδομητικά στην επανεκκίνηση των αναπτυξιακών έργων υποδομής που έχει ανάγκη η χώρα».