Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Υπό μερικό έλεγχο από το απόγευμα η πυρκαγιά στην Αρκαδία

Υπό μερικό έλεγχο από το απόγευμα η πυρκαγιά στην Αρκαδία όπου όλη την νύχτα, δυνάμεις της πυροσβεστικής, του δήμου Τρίπολης και εθελοντικές οργανώσεις, έδωσαν σκληρή μάχη με τις φλόγες, περιορίζοντας ουσιαστικά την μεγάλη έκταση που είχε το πύρινο μέτωπο. Εκτιμάται ότι ως τώρα έχουν αποτεφρωθεί περισσότερα από 35.000 στρέμματα καλλιεργειών, χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης.
Η φωτιά έχει περιοριστεί στο δάσος των Καλτεζών, όπου συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ ρίψεις νερού κάνει ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη Πεζετέλ.
''Η κατάσταση με τη φωτιά έχει βελτιωθεί σημαντικά και βρίσκεται σε ύφεση'', δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου και πρόσθεσε: ''δεν υπάρχει εφησυχασμός, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν την μάχη για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο και τους ευχαριστούμε για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν''.
Επειδή ο κίνδυνος της πυρκαγιάς περιορίστηκε σημαντικά ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, ζήτησε από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο, την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στα χωριά της δημοτικής ενότητας Βαλτετσίου, που ισχύει με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας από χθες το απόγευμα.
''Αργά χθες το βράδυ επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι των χωριών που χθες το μεσημέρι εκκενώθηκαν, ενώ παράλληλα συνεργεία της ΔΕΥΑ Τρίπολης αποκαθιστούν βλάβες που προκλήθηκαν από την χθεσινή φωτιά προκειμένου να υδροδοτηθεί το χωριό της Δάφνης. Χωρίς ρεύμα είναι τα χωριά Καλτεζές, Κουβέλια, Μαυρογιάννη, Δάφνη και Αγριακόνα, ενώ συνεργεία της ΔΕΗ και ιδιώτη αντικαθιστούν στύλους της ΔΕΗ που κάηκαν'', όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Γιώργος Καρλής.
Με εντολή του δημάρχου Τρίπολης, η πολιτική προστασία του δήμου με τους αντιδημάρχους Γιώργο Καρλή και Ζαφείρη Μπισιούλη, βρίσκεται στα χωριά που επλήγησαν από τη φωτιά για συνδρομή στους πληγέντες, ενώ συνεργεία της ΔΕΥΑ Τρίπολης αποκαθιστούν βλάβες στο δίκτυο υδροδότησης. Παράλληλα συνεργείο του δήμου Τρίπολης με επικεφαλή τον ιατρό δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Σαμαρτζή μεταφέρει και ιατροφαρμακευτικό υλικό.
Συνεργεία της ΔΕΗ αντικαθιστούν στύλους που κάηκαν προκειμένου να προφθάσουν το βράδυ να μην μείνουν χωρίς ηλεκτρικό τα χωριά στην πληγείσα περιοχή.
v