Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Αυτοκινητοπομπή 6 θωρακισμένων οχημάτων "πέρασε από τη Λιβύη στην Αλγερία". Πιθανή η διαφυγή του Καντάφι

Μια οχηματοπομπή έξι θωρακισμένων Mercedes εισήλθε χθες στο έδαφος της Αλγερίας από τη Λιβύη, μετέδωσε το αιγυπτιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA σήμερα επικαλούμενο πηγή των λίβυων εξεγερμένων.
Δεν ήταν δυνατό να επαληθευτεί η πληροφορία και δεν είναι σαφές ποιοι θα μπορούσαν να επιβαίνουν στα οχήματα αυτά. Το MENA πάντως ανέφερε ότι η πηγή του υποθέτει πως θα μπορούσαν να είναι ανώτεροι αξιωματούχοι του καθεστώτος Καντάφι, ο ίδιος ο συνταγματάρχης ή και οι γιοι του.
"Πιστεύεται ότι αυτά τα οχήματα μετέφεραν ανώτερους λίβυους αξιωματούχους και ενδεχομένως τον Καντάφι και τους γιους του", είπε η πηγή αυτή, σύμφωνα με το MENA.
Αλγερινοί αξιωματούχοι δεν ήταν διαθέσιμοι για σχόλια.
Η πηγή του Στρατιωτικού Συμβουλίου των εξεγερμένων στη Γαντάμις, στα σύνορα με την Αλγερία, ανέφερε πως η οχηματοπομπή πέρασε τα σύνορα χθες Παρασκευή υπό την προστασία μιας μονάδας των ειδικών δυνάμεων της ερήμου που δρούσε υπό τον Καντάφι. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι εξεγερμένοι δεν μπόρεσαν να καταδιώξουν και να σταματήσουν τα οχήματα.
Οι λίβυοι εξεγερμένοι υποστήριξαν χθες ότι βρίσκονταν κοντά στη σύλληψη του συνταγματάρχη Καντάφι, ο οποίος έχει εξαφανιστεί μετά την κατάληψη του αρχηγείου του, Μπαμπ αλ Αζιζίγια, από τους εξεγερμένους την Τρίτη.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλγερίας διέψευσε χθες ότι συνδέει την αναγνώριση του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, του κύριου πολιτικού οργάνου των εξεγερμένων, με τη ρητή δέσμευσή του να πατάξει τους ισλαμιστές εξτρεμιστές στη Λιβύη.
Κυβερνητική πηγή στο Αλγέρι είχε δηλώσει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση του προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα δεν θα αναγνωρίσει ακόμα το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο και πως θέλει να βεβαιωθεί ότι το νέο καθεστώς θα δεσμευτεί στην καταπολέμηση της δράσης της αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ.

e-typos.com