Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Η Αρκαδία στις φλόγες - Τα τελευταία νέα - Δεν απειλεί χωριά η φωτιά στην Αρκαδία



Η πυρκαγιά η οποία ξέσπασε χθες στα Βαλτετσοχώρια, βρίσκεται σε εξέλιξη. Όλη τη νύχτα, δυνάμεις της Πυροσβεστικής, μαζί με κατοίκους και εθελοντές έδωσαν μεγάλη μάχη, για να καταφέρουν να την περιορίσουν.
Αυτή την ώρα, η φωτιά καίει δάσος μεταξύ των χωριών Αγριακόνα, Καλτεζές και Δάφνη και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Να σημειωθεί ότι από χθες το βράδυ, επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι των χωριών που είχαν εκκενωθεί.
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, τα οποία βοήθησαν τις επίγειες δυνάμεις, που δεν είναι καθόλου εύκολο να προσεγγίουν ορισμένες δύσβατες και δυσπρόσιτες περιοχές. να κάνουν ρήψεις νερού αεροσκάφη ενισχύοντας το έργο των επίγειων δυνάμεων, αφού η φωτιά καίει σε δυσπρόσιτη περιοχή.
Γκρέϊντερ και μπουλντόζες ιδιωτών και της ΔΕΗ ανοίγουν δρόμους δημιουργώντας ζώνη προστασίας για να επιχειρήσουν καλύτερα οι επίγειες δυνάμεις, ενώ συνεργεία της ΔΕΥΑΤ αποκαθιστούν βλάβες που προκλήθηκαν από την χθεσινή φωτιά, προκειμένου να υδροδοτηθεί το χωριό της Δάφνης.
Χωρίς ρεύμα είναι τα χωριά Καλτεζές, Κουβέλια, Μαυρογιάννη, Δάφνη και Αγριακόνα, ενώ συνεργεία της ΔΕΗ και ιδιώτη αντικαθιστούν στύλους της ΔΕΗ που κάηκαν.
Το θετικό είναι ότι , σε σχέση με χθες, η κατάσταση θεωρείται και είναι σαφώς καλύτερη.
Σε έναν πρώτο απολογισμό, εκτιμάται ότι έχουν καεί σχεδόν 10.000 στρέμματα καλλιεργειών, χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης.

 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ