Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Φλογοβόλο και… σουρωτήρι ο Ολυμπιακός έχασε από την Χέρενφεν 4-5 !

O…σέρβικος οπλισμός (Πάντελιτς-Κατάι) πέταγε φωτιές, αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν «για γέλια και για κλάμματα» και στο τελευταίο φιλικό στην Ολλανδία ηττήθηκε από την Χέρενφεν με 5-4!
Γι' άλλο μια φορά είδαμε τα δύο πρόσωπα του Ολυμπιακού σ' ένα τρελό παιχνίδι που μπήκαν 9 γκολ.

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος δεν ήταν απλά καλό όπως με την Μπρέντα, αλλά πολύ καλύτερο. Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν φουριόζοι και πιάνοντας στον ύπνο τους Ολλανδούς είχαν καταφέρει να πετύχουν 2 γκολ μόλις στο 7ο λεπτό! Μια συνεργασία ανάμεσα σε Χολέμπας και Ριέρα ήταν απλά η αρχή και ακολούθησαν το γκολ του Πάντελιτς στο 4' έπειτα από εξαιρετική ενέργεια και σέντρα του Χαβίτο και ένα πανέμορφο τέρμα του Κατάι με δυνατό σουτ.
 Όλα λοιπόν έδειχναν πως με τέτοιο ξεκίνημα ο Ολυμπιακός θα κάνει περίπατο, όμως όσο καλή ήταν η επιθετική λειτουργία της ομάδας του Πειραιά, τόσο κακή ήταν στο αμυντικό κομμάτι. Ο Ουρτάδο ήταν κακός και βαρύς γι' άλλο ένα ματς, ο Σουμπίνιο δεν μπορεί να πάρει όλα τα χαφ στην πλάτη του και οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ, χρειάστηκαν χρόνο για να βρουν τα πατήματά τους. Όσο για τους Τοροσίδη και Χολέμπας, ήταν σε κακή ημέρα. Ιδιαίτερα ο πρώτος, τουλάχιστον ανασταλτικά.
 Κάπως έτσι, το προβάδισμα είχε χαθεί στο 23ο λεπτό, αφού οι Ολλανδοί μείωσαν με τον Νάρσινγκ (είχε προηγηθεί λάθος του Ουρτάδο) και τελικά ισοφάρισαν με τον Τζούριτσιτς, έπειτα από συνεχείς ντρίμπλες του Ασαϊντί πάνω στον Βασίλη Τοροσίδη. Δίχως αμφιβολία, εκείνο το 15λεπτο (8'-23') οι Πειραιώτες θύμιζαν ναυάγιο στα μετόπισθεν, όμως η εικόνα βελτιώθηκε στην συνέχεια.
 Οι γρήγοροι συνδυασμοί και ωραίες εναλλαγές δεν έλειψαν και έτσι δεν άργησαν να έρθουν και άλλα γκολ, κόντρα στην ιδιαίτερα ευάλωτη άμυνα της Χέρενφεν.
 Την αρχή έκανε ο Κατάι στο 33' όπου βγήκε στην αντεπίθεση και αφού απέφυγε έναν παίκτη πλάσαρε άψογα αποδεικνύοντας πως έχει πολύ καλό τελείωμα, ενώ τον ακολούθησε ο συμπατριώτης του Πάντελιτς σκοράροντας κι αυτός για δεύτερη φορά στο 39' και έτσι τελείωσε το πρώτο μέρος με το 4-2.
 Στην επανάληψη, οι Πειραιώτες δεν είχαν τις ίδιες αντοχές και ανάσες, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θέλησε να κάνει κάποια αλλαγή στα πρώτα λεπτά, προκειμένου να δει την ίδια ενδεκάδα και να δώσει την ευκαιρία στους παίκτες του.
 Τα γκολ όμως δεν σταμάτησαν να μπαίνουν, μόνο που αυτή την φορά ήταν σειρά για τους Ολλανδούς να τα πετύχουν. Ο Ελμ μείωσε στο 55' με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ, ενώ στο 64' ο Μπρούερ ισοφάρισε ύστερα από εκτέλεση φάουλ. Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη ανάλυση για να καταλάβει κανείς πως ο Ολυμπιακός έχει τεράστιο πρόβλημα στα στημένα και γενικότερα στο ψηλό παιχνίδι. Κάθε σέντρα έφερνε καρδιοχτύπι στους Πειραιώτες...
 Στο 66' μάλιστα, οι παίκτες της Χέρενφεν πέτυχαν την ανατροπή, όταν ο Ριέρα έκανε λάθος πάσα στον Ουρτάδο και ο Ντοστ αφού κέρδισε τις κόντρες έκανε το 4-5. Και το σκορ θα μπορούσε να μεγαλώσει κι άλλο, αν οι Ολλανδοί δεν ήταν επιπόλαιοι και εκμεταλλεύονταν περισσότερο τα στημένα και το ναυάγιο στην "ερυθρόλευκη" άμυνα.
 Ο Ντοστ είχε δύο ευκαιρίες να σκοράρει με τακουνάκι και κεφαλιά, αλλά και στις δύο τον σταμάτησε ο Κοστάνσο και έτσι το σκορ δεν άλλαξε. Από την άλλη πλευρά, οι Πειραιώτες είχαν βγει στην επίθεση, όμως δεν κατάφεραν κάτι σπουδαίο, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Τζιμπούρ στο 85' όπου κατέληξε κόρνερ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κοστάντσο, Τοροσίδης(58' Γκαλίτσιος), Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χολέμπας (71' Μοντέστο), Ουρτάδο (71' Ιμπαγάσα), Σουμπίνιο, Κάταϊ(71' Μιραλάς), Χαβίτο (71' Γκρμπιτς), Ριέρα, Πάντελιτς (58' Τζιμπούρ).

ΧΕΡΕΝΦΕΝ: Βαν ντε Μπούσε, Γιάνμαρ, Μπρόιτερ, Κραουσόλικ, Ελακισαουί, Κουνς, Ελμ, Νάρσινγκ, Τζούριτζιτς, Ασαϊντί, Ντοστ.