Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Το τελευταίο φιλικό παιχνίδι του επί ολλανδικού εδάφους ο Ολυμπιακός κόντρα στη Χίρενφεϊν - Χθες έχασε 2-1 από την Μπρέντα


Χέρενφεν-Ολυμπιακός 2-4 (Ημίχρ.)
Το τελευταίο φιλικό παιχνίδι του επί ολλανδικού εδάφους δίνει αυτή την ώρα (NS2, Sentra 103,3) ο Ολυμπιακός κόντρα στη Χίρενφεϊν. Σε... σερβική υπόθεση εξελίσσεται το σημερινό φιλικό με τους Κατάι (7',33'), Πάντελιτς(4', 39') να έχουν σκοράρει από δυο φορές (4-2). Η Χέρενφεν είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τους Νάρσινγκ (9'), Τζούρισιτς (22'). Περισσότερα στο τέλος του αγώνα

Η ήττα από την Μπρέντα
Εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά κακός στο δεύτερο, ο Ολυμπιακός έχασε 2-1 από την Μπρέντα στην Ολλανδία, γνωρίζοντας την πρώτη του φιλική ήττα στο τέταρτο παιχνίδι προετοιμασίας.  Οι πρωταθλητές ήταν μια πανέτοιμη και καλοδουλεμένη ομάδα στο πρώτο 45λεπτο, με πρεσάρισμα, ανάπτυξη, πίεση και πολλές ευκαιρίες, διάστημα στο οποίο πέτυχαν το γκολ με τον Μιραλάς στο 39'. Ωστόσο στο δεύτερο 45λεπτο η εικόνα αντιστράφηκε. Κούραση (ο Βαλβέρδε επέλεξε για 73 λεπτά να κάνει μόνο μία αλλαγή), πτώση απόδοσης, άνοδος των Ολλανδών και δυνατά μαρκαρίσματα (από την Μπρέντα) έφεραν την πλήρη ανατροπή του σκηνικού και του αποτελέσματος.
Ωστόσο σε ένα φιλικό παιχνίδι αυτό που κυρίως μετράει είναι η προοπτική που δίνει μια ομάδα και αυτή που έδειξε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο είναι σαφώς πολύ ενθαρρυντική για τους φίλους του. Φυσικά, δεν περνά αψήφιστα η πτώση στη συνέχεια, όπου και πάλι εμφανίστηκαν κάποιες στιγμές αδράνειας και λάθη.

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο. Με πίεση εξαρχής ψηλά, δεν έδινε τη δυνατότητα στους Ολλανδούς να αναπτυχθούν, με τους παίκτες του να κλέβουν συχνά την μπάλα. Από την άλλη πλευρά η κίνηση στο χώρο ήταν καλή, η ανάπτυξη και η κυκλοφορία σωστή, με τον Ιμπαγάσα να μοιράζει τις πάσες κυρίως προς αριστερά, όπου ο Φετφατζίδης ήταν πολύ δραστήριος. Επιπλέον, ο Φουστέρ συνέβαλε αποφασιστικά στην πίεση, προσφέροντας τα μέγιστα και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να λειτουργούν σαν καλοκουρδισμένη μηχανή.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ο Ολυμπιακός να μην απειληθεί σχεδόν ποτέ (εξαίρεση η φάση του Γκούντελι στο 26' που «καθάρισε» ο Δασκαλάκης) και να έχει πολύ καλό ρυθμό που έφερε 5 πολύ καλές ευκαιρίες με τους Γκρμπιτς (15'), Μιραλάς (19', 31'), Ιμπαγάσα (19') και Φουστέρ (30'), πριν έρθει το ωραίο γκολ του Μιραλάς στο 39'.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε την ίδια «φρεσκάδα» στο δεύτερο ημίχρονο. Το πρεσάρισμα δεν ήταν ανάλογο, ούτε η καλή ανάπτυξη και κυκλοφορία και η εικόνα του ήταν κακή. Ετσι, σταδιακά οι γηπεδούχοι όχι μόνο ισορρόπησαν, αλλά πήραν τα ηνία (επιστρατεύοντας και τα δυνατά μαρκαρίσματα) και αφού απείλησαν με τους Αμόα (48'), Σίλντερ (64') και Μπούις (73'), έκαναν την ανατροπή του σκορ με τα δύο γκολ του Σαλκ (73', 81').
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν απέφυγαν τα λάθη (αδράνεια) στα δύο γκολ που δέχθηκαν (στο 2ο έπαιζαν με 10 παίκτες καθώς δεν είχε αντικατασταθεί ακόμα ο τραυματίας Μαρκάνο) και δεν είχαν δημιουργία (από το 66' ο Ιμπαγάσα είχε δώσει τη θέση του στον Σουμπίνιο).
Μετά το 1-1 (73') ο Βαλβέρδε έβαλε τους Α. Παπαδόπουλο, Κατάι και Πάντελιτς αντί των Παπάζογλου, Γκρμπιτς και Μιραλάς, χωρίς να αλλάξει διάταξη, ενώ μετά το 2-1 πέρασε και τον Ουρτάδο (αντί του τραυματία Μαρκάνο), οπισθοχωρώντας τον Μοντέστο στην άμυνα.
Ωστόσο η Μπρέντα παρέμεινε κυρίαρχη και εξασφάλισε τη νίκη, καθώς ο Φουστέρ (78') και, κυρίως, ο Μανιάτης στο 89' δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

ΜΠΡΕΝΤΑ: Ρούβελαρ, Κέντερς, Γκόρτερ, Λούικ (46' Μπόντεγκιν), Μπούις, Μπονεβάτσια (61' Μπαϊράμ), Γκούντελι, Σίλντερ, Ζοζεφζούν (70' Σαλκ), Λούρλινγκ, Αμόα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Δασκαλάκης, Μανιάτης, Βαλεριάνος, Μαρκάνο (82' Ουρτάδο), Παπάζογλου (73' Α. Παπαδόπουλος), Μοντέστο, Ιμπαγάσα (66' Σουμπίνιο), Γκρμπιτς (73' Κατάι), Φετφατζίδης, Φουστέρ, Μιραλάς (73' Πάντελιτς).