Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ γιά την εν ψυχρώ δολοφονία ενός ανυπεράσπιστου πολίτη

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ., Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την τραγική δολοφονία συμπολίτη μας στο κέντρο της Αθήνας:

«Λίγες μόλις ώρες μετά τις διαβεβαιώσεις που μας έδινε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη από το βήμα της Βουλής, για την υψηλή αποτελεσματικότητα στην πάταξη της εγκληματικότητας (επικαλούμενος τις διενεργούμενες «επιχειρήσεις-σκούπα»), αλλά και για την ύπαρξη αγαστής συνεργασίας και «σύμπνοιας» μεταξύ των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., τα γεγονότα τον διέψευσαν με τον πλέον δραματικό και ηχηρό τρόπο.
Ένας νέος συμπολίτης μας, που από στιγμή σε στιγμή θα κράταγε στην αγκαλιά του το νεογέννητο παιδί του, έπεσε σήμερα νεκρός στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά στην πόρτα του σπιτιού του, από το μαχαίρι αδίστακτων κακοποιών, για μία βιντεοκάμερα!
Την ίδια ώρα, οκτώ αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ κατέθεταν μήνυση σε βάρος πέντε συναδέλφων τους, μεταξύ των οποίων και ο Διευθυντής της Κρατικής Ασφάλειας, καταγγέλλοντας ότι κατηγορήθηκαν άδικα για τον ξυλοδαρμό οδηγού λεωφορείου μετά τον τελικό του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο, με παράνομα έγγραφα που «μπήκαν» στη δικογραφία!
Οι πολίτες αισθάνονται εντελώς απροστάτευτοι και τρομοκρατημένοι. Αντί για «σύμπνοια» στην ΕΛ.ΑΣ. επικρατεί αλληλοσπαραγμός.
Αυτή είναι η εικόνα για την οποία επαίρεται ο κ. υπουργός; Αυτή είναι η Προστασία του Πολίτη, την οποία υπηρετούν ο ίδιος και η κυβέρνηση;».


---------------------------------------------------------------------------------------------------


Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας εκδόθηκε η ακόλουθη δήλωση:


«Η σημερινή εν ψυχρώ δολοφονία ενός ανυπεράσπιστου πολίτη από κακοποιά στοιχεία στο κέντρο της Αθήνας, εξοργίζει την κοινωνία. Η εγκληματικότητα πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οι πολίτες αγωνιούν και φοβούνται.  Η χώρα, κινδυνεύει να μετατραπεί σε ζούγκλα, όπου κυριαρχούν φαινόμενα ακραίας βίας που υπονομεύουν τη νομιμότητα και την κοινωνική ειρήνη.
Η κυβέρνηση αντί να κομπάζει προκλητικά για συλλήψεις, πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες, προκειμένου να μην οδηγηθούμε σε καταστάσεις που δεν χαρακτηρίζουν μια δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία
».