Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

H Νέα Γενιά σε Δράση στο Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης

Νέο πρόγραμμα για την υποστήριξη της νεολαίας και του πολιτισμού διοργανώνει ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης μέσα από την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου.
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ξυλοκάστρου με το Γραφείο Πληροφόρησης Νέων που λειτουργεί, διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο στελεχών και εργαζομένων, φορέων και οργανισμών, στον τομέα της νεολαίας, της εκπαίδευσης  και του πολιτισμού.
Το σεμινάριο θα διαρκέσει από τις 10 έως 16 Απριλίου με 25 συμμετέχοντες από την Ιταλία, Γερμανία, Ρουμανία, Λετονία, Βουλγαρία, Τουρκία και Ελλάδα.
Οι συμμετέχοντες είναι σύμβουλοι νέων και στελέχη δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών που εργάζονται με ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν τη νεολαία και τον πολιτισμό.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε θέματα διοίκησης, οργάνωσης και λειτουργίας δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που εργάζονται στον τομέα της Νεολαίας και της προώθησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για νέους, αξιοποιώντας σωστά το ανθρώπινο δυναμικό και την ανάπτυξη εργασιών σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό περιβάλλον.
Οι Δραστηριότητες του σεμιναρίου περιλαμβάνουν  :
Α) Εργασίες του σεμιναρίου εκπαίδευσης στο χώρο του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου.
Β) Επίσκεψη στα προγράμματα εθελοντισμού του Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης και στις υπηρεσίες υποστήριξης νέων.
Γ) Επίσκεψη στον Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης.
Δ) Επίσκεψη σε αρχαιότητες εντός νομού Κορινθίας.
Το πρόγραμμα αυτό αφορά τη δράση 4.3 Κατάρτιση και δικτύωση, του προγράμματος «Νέα γενιά σε δράση» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η χρηματοδότηση του προγράμματος προέρχεται από το Ινστιτούτο Νεολαίας – Εθνική Υπηρεσία των προγραμμάτων Ε.Ε. «Νέα γενιά σε δράση» και «Eurodesk» του Υπουργείου Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗΚΕΞ), καλούν όλους τους νέους από 16 έως 30 ετών να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από το “Γραφείο πληροφόρησης νέων” του Δήμου μας.
Το “Γραφείο πληροφόρησης νέων ” στεγάζεται στο Κ.Ε.Π. Δ. Ξυλοκάστρου Π. Τσαλδάρη 33. Το γραφείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή και οι ώρες επισκέψεων είναι από 9.30 έως 16.30. Τηλ. Επικοινωνίας 2743360300, 6934293191.