Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ο Αστέρας Δερβενίου νίκησε 2 – 1 τον Ηρακλή μέσα στο Ξυλόκαστρο

Με περισσότερη ευκολία, απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ, ο Αστέρας Δερβενίου νίκησε στο ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας με 2 – 1 μέσα στο Ξυλόκαστρο τον τοπικό Ηρακλή και ισοφάρισε έτσι την ήττα του α’ γύρου. Με τη νίκη αυτή ο Αστέρας αναρριχήθηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, θέση που φάνταζε μακρινό όνειρο στα μισά του α’ γύρου, με το αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίαζε τότε.
Ο Αστέρας ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 3’ όταν ο Μετεβελής χτύπησε φάουλ από πλάγια δεξιά και ο Βορινιώτης με κοντινό σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Το τέρμα αυτό ήταν καθοριστικό για τη συνέχεια του αγώνα καθώς ο Ηρακλής και οργανώθηκε καλά αμυντικά, είχε μια φλύαρη υπεροχή που σταματούσε στην αμυντική γραμμή του Αστέρα, που δεν έδωσε καμία ευκαιρία στους επιθετικούς του Ηρακλή να σουτάρουν με αξιώσεις προς την εστία του Ζώη. Στο 36’ Ο Γερμάνοφ είχε μια καλή ευκαιρία όταν σούταρε πολύ δυνατά έξω από την περιοχή του Ηρακλή, αλλά ο τερματοφύλακας Κολιμάδης, που έκανε εξαιρετικό αγώνα, απέκρουσε και μάλιστα με το ένα χέρι τον κεραυνό του.
Το β’ μέρος ξεκίνησε με ένα δυνατό σουτ του Κρισάφη, που ανάγκασε τον Ζώη να διώξει την μπάλα σε κόρνερ. Στο 66’ ο Αστέρας διπλασίασε τα τέρματά του, όταν ο Τσιπάς έκλεψε πονηρά την μπάλα από τον Π. Σαϊσανά και πλάσαρε επιτυχώς τον εξερχόμενο Κολιμάδη. Ακολούθησε και άλλη μεγάλη ευκαιρία του Αστέρα, αυτή τη φορά με τον Γερμάνοφ, που δεχόμενος μια συρτή σέντρα από δεξιά του Πιλιαφά και βρισκόμενος μέσα στη μικρή περιοχή σούταρε άτσαλα πάνω στον Κολιμάδη, που του είχε κλείσει το πεδίο. Ο Αστέρας πλέον έπαιζε πιο σίγουρα και έβρισκε περισσότερους ελευθέρους χώρους, ιδιαίτερα μετά και την αλλαγή του εριστικού Τσέλιου και του συστήματος του Ηρακλή σε 3-4-3. Έτσι δημιούργησε κι άλλες ευκαιρίες και ανέδειξε τον Κολιμάδη σε ήρωα του αγώνα. Στο 79’ λοιπόν, ο Κολιμάδης πρόλαβε και πήρε “την μπουκιά από το στόμα” του Τσιπά, ο οποίος απέφυγε δύο αμυντικούς ξεχύθηκε μόνος του και στο 83΄ νίκησε και πάλι τον Τσιπά που σούταρε από κοντά. Στο 87’ έκλεισε σωστά τον επελαύνοντα από δεξιά Κουτρούλη και τον ανάγκασε να σουτάρει στην εξωτερική πλευρά της εστίας του. Εκεί αν ο Κουτρούλης γύριζε την μπάλα, υπήρχαν δύο αφύλακτοι συμπαίκτες του που καραδοκούσαν. Σ’ όλο το προηγούμενο διάστημα ο Ηρακλής κέρδιζε στημένες μπάλες, αλλά οι αμυντικοί του Αστέρα Δάνης, Ρούτσης, Βορινιώτης κέρδιζαν τις εναέριες μονομαχίες και έτσι ο Ζώης δεν χρειάστηκε να επέμβει άλλη φορά. Στο 90’ όμως, ο Παπαδημητρίου με ωραίο χαμηλό σουτ έξω από την περιοχή του Αστέρα πέτυχε το τελικό 1 – 2. Μάλιστα στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ν. Σαϊσανάς απέτυχε να ισοφαρίσει, αφού δεν πρόλαβε για πολύ λίγο μια σέντρα του Τακουμάκη.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ζώης, Βορινιώτης, Μετεβελής, Ρούτσης, Δάνης, Πετρόπουλος, Νιάνγκ, Πιλιαφάς (87' Ψυχογιός), Κουτρούλης, Τσιπάς, Γερμάνοφ.