Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Διαμαρτυρία της Ελλάδας Βέλου κατά της διαιτητίας

Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε η Ελλάς Βέλου στην οποία καταδικάζει τα όσα συνέβησαν στο Σαββατιάτικο αγώνα (9/4) μεταξύ της Κλένιας και της Ελλάς Βέλου (0 - 2) ζητώντας από τα αρμόδια όργανα να πάρουν τις απαραίτητες απόφάσεις για να μην συμβούν πάλι παρόμοια γεγονότα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ τα τελευταία χρόνια διατηρεί μια πρότυπη σχολή ποδοσφαίρου με διάφορα τμήματα και με υψηλά στάνταρ οργάνωσης και λειτουργίας. Είναι πλέον μέλος του δικτύου των συνεργαζόμενων ακαδημιών των LIVERPOOL FC International Football Academies, αξιοποιώντας την σύγχρονη προπονητική τεχνογνωσία των αναπτυξιακών ηλικιών.
Ο Δήμος μας έχει δημιουργήσει τις πιο άρτιες εγκαταστάσεις στον Νομό όπου κατά καιρούς έχουμε φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις υποστηριζόμενες από την Uefa και την Ε.Π.Ο. όπως το VELO TALENT CAMP και το REFEREE TALENT CAMP με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.
Η ομάδα μας κατέκτησε πρόσφατα το κύπελλο Κορινθίας αγωνιζόμενη στον τελικό με μία ομάδα που αγωνίζεται στην παραπάνω κατηγορία. Στην συνέχεια εκπροσώπησε και συνεχίζει να εκπροσωπεί τον νομό μας, στο κύπελλο ερασιτεχνών αφού νίκησε την ομάδα του Α.Ο. Τσιλιβί από την Ζάκυνθο, η οποία παρά την πίκρα του αποκλεισμού έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στα ΜΜΕ για την υψηλού επιπέδου φιλοξενία που έτυχε εκ μέρους του σωματείου μας.
Στo Βέλο γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την ανάπτυξη κλίματος καλών σχέσεων μεταξύ όλων των ομάδων του Νομού Κορινθίας και όχι μόνο.
Οι αρχές και τα ιδεώδη του αθλητισμού πρέπει να γίνουν βίωμα και τρόπος ζωής για τους νέους, ώστε να τα μεταφέρουν και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους, στην κοινωνία μας, στην Ελλάδα μας που τόσο πολύ το χρειάζεται.
Η ομάδα μας τα τελευταία πέντε χρόνια πρωταγωνιστεί στο τοπικό πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας που αγωνίζεται, όπου παρά την εύνοια που έχει από την διοργανώτρια και πολλές φορές και από την διαιτησία (αυτό βέβαια σύμφωνα με ανακοινώσεις και παράπονα άλλων ενδιαφερομένων) συνεχώς τερματίζει δεύτερη. Ίσως εκεί να είναι η θέση μας, για την οποία είμαστε και περήφανοι και αρκετά ευχαριστημένοι και δεν θα σταματήσουμε ποτέ να προσπαθούμε για το καλύτερο αφού βασικός στόχος μας είναι ο αθλητισμός και όχι ο πρωταθλητισμός. Έ
Εμείς δεν έχουμε μάθει να μεταφέρουμε ευθύνες στους άλλους, για εμάς δεν φταίνε πάντα οι άλλοι, για εμάς είναι εύκολο να παραδεχθούμε ότι φταίμε για κάτι κακό που έγινε, και αντιθέτως αφήνουμε σε άλλους να απολαύσουν όλες τις δάφνες της επιτυχίας αφού σαν στόχο έχουν τον πρωταθλητισμό με οιονδήποτε τρόπο.
Ως ανταπόδοση όλων αυτών των προσπαθειών και του κλίματος καλών σχέσεων μεταξύ των σωματείων,
το Σάββατο 09 Απριλίου 2011 στον αγώνα μεταξύ των ομάδων Π.Α.Σ ΚΛΕΝΙΑ – Π.Α.Σ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ, σε έναν σημαντικό και με μονομερές βαθμολογικό ενδιαφέρον για το σωματείο μας, όπου η διαιτητική τριάδα που είχε ορισθεί για τον αγώνα ήταν:
Διαιτητής: Κακριδής Παναγιώτης (Διαιτητής Δ’ Εθνικής)
Α’ Βοηθός: Μπετσόγλου Ιωάννης (Επόπτης Football League)
Β’ Βοηθός: Τσολάκης Νικόλαος (Επόπτης Δ’ Εθνικής),
γίναμε μάρτυρες των παρακάτω τραγικών γεγονότων.
Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οπαδοί του γηπεδούχου σωματείου έβριζαν με τον χειρότερο τρόπο και πετούσαν πέτρες, μπουκάλια νερού και άλλα αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο και ειδικότερα στον β΄ βοηθό ( που βρισκόταν στην πλευρά των φιλάθλων), με αποτέλεσμα κάποιο από αυτά να τον χτυπήσει και να διακοπεί ο αγώνας για δύο λεπτά. Μετά την επανέναρξη, ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά με παράλληλη ρίψη αντικειμένων και
τους ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου ομάδας απλά να επιστρέφουν εκτός αγωνιστικού χώρου τα αντικείμενα που έριχναν οι οπαδοί της ομάδας τους, χωρίς όμως το γεγονός αυτό να προκαλεί την απαιτούμενη διαχείριση από την διαιτητική τριάδα.
Όλα αυτά βέβαια έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού στο 75΄, γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς όσο και πρωτοποριακής για την διαιτησία στιγμής που αξίζει ιδιαίτερης μνείας. Ο πολύπαθος β’ βοηθός μπήκε εντός του αγωνιστικού χώρου προκειμένου να υποδείξει με χαρακτηριστικές κινήσεις στον άρχοντα του γηπέδου πέναλτι που μόνο αυτός είχε δει, αφού ο διαιτητής είχε υποδείξει να τοποθετηθεί η μπάλα στη γωνία της μικρής περιοχής η οποία είχε κυλήσει άουτ.
Και όταν αυτό το παιχνίδι τελείωσε και ήρθε η ώρα ο διαιτητής να συντάξει με κάθε λεπτομέρεια το Φ.Α. αναφέρει: «……στο 46ο διέκοψα για 2 λεπτά τον αγώνα διότι χτύπησαν οπαδοί χωρίς διακριτικά τον β’ βοηθό στο κεφάλι με ένα κομμάτι κέικ, με επικάλυψη αλουμινίου……..». Δυστυχώς γι αυτόν, για εμάς τους υγιείς φιλάθλους και το ποδόσφαιρο, αυτοί που πέταξαν το κέικ στον βοηθό, καθώς και τα δεκάδες άλλα αντικείμενα για τα οποία δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά, δεν φορούσαν διακριτικά της ομάδος τους ούτε δήλωσαν υπευθύνως την ταυτότητα τους.
Κατά τα λοιπά η διαιτητική τριάδα, ανταποκρίθηκε πλήρως στα καθαρά αγωνιστικά της καθήκοντα αφού, Δεν έδωσε πέναλτι που ήταν αλλά έδωσε πέναλτι που Δεν ήταν, Δεν έδειξε κόκκινη κάρτα που ήταν αλλά έδειξε κόκκινη που δεν ήταν και
Δεν σφύριξε την λήξη του αγώνα ενώ ποδοσφαιριστής βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ που είναι και η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου.
Ο έλεγχος βεβαίως ανθρώπων που δεν βλέπουν, δεν ακούν και δεν καταλαβαίνουν, δεν είναι δικιά μας δουλειά, πιστεύουμε όμως ότι τα αρμόδια όργανα θα μάθουν στους εκπροσώπους της Κορινθιακής διαιτησίας πως μπορούν να ξεχωρίζουν από πού προέρχονται τα δεκάδες αντικείμενα όταν οι δράστες ξεφτιλίζουν θεσμούς και διοργανώσεις, και Δεν φορούν φανέλες, Δεν φέρουν κασκόλ και γενικά Δεν φέρουν διακριτικά οργανωμένων οπαδών όπως γίνεται σε όλα τα γήπεδα της Κορινθίας.
Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον α’ βοηθό (Football League), ο οποίος χρησιμοποιώντας το κύρος, την εμπειρία του και τις γνώσεις που του προσφέρει η συμμετοχή του στις μεγάλες κατηγορίες, κατόρθωσε να οδηγήσει τους δύο νεότερους διαιτητές, προς χάρη της απονομής δικαιοσύνης και την διευκόλυνση της πειθαρχικής επιτροπής, στο να μη περιγράψουν ακριβώς τα γεγονότα, και να μη διακρίνουν ποιοι οπαδοί ξεφτίλιζαν επί 90΄ λεπτά τον συνάδελφό του και το ποδόσφαιρο.
Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν στους ποδοσφαιριστές, τους παράγοντες και τους οπαδούς του σωματείου ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα και να κρατήσουν ψηλά την σημαία της περιοχής τους.
Θα θέλαμε να ξέραμε, τι ακόμα θα έκαναν εάν είχαν άμεσο βαθμολογικό ενδιαφέρον ή αν είχαν πριμοδοτηθεί για να σημειώσουν μία ακόμα περιφανή νίκη στο πλούσιο ιστορικό τους.
Πιστεύουμε όμως ότι ο παρατηρητής αγώνα θα είδε, θα άκουσε και θα κατάλαβε τι ακριβώς συνέβη στο γήπεδο και θα περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια, όπως προβλέπεται από το άρθρο 13 του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων, τα θλιβερά γεγονότα που ζημιώνουν το άθλημα και διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα.
Η ΄Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων που έχει αντικειμενικό στόχο -ως θεσμικά υπερκείμενη αρχή- την διάδοση του φίλαθλου πνεύματος, την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στον Κορινθιακό χώρο και ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, και που στηρίζει και βρίσκεται πάντα δίπλα σε τέτοιες πρωτοβουλίες, να λάβει σοβαρά υπ΄ όψη της τα θλιβερά αυτά γεγονότα που δυναμιτίζουν τις σοβαρές προσπάθειες που καταβάλει για την προώθηση του ευ αγωνίζεσθε, αλλά ταυτόχρονα και την βελτίωση των συμμετεχόντων μέσα από τη χαρά που μόνο το παιχνίδι μπορεί να προσφέρει.
Παρότι η συμπεριφορά των φιλάθλων μας, των παραγόντων μας των προπονητών μας και κυρίως των ποδοσφαιριστών όλων των τμημάτων μας, απέναντι σε όλα τα σωματεία που φιλοξενούμε στις εγκαταστάσεις του Δήμου μας, φαίνεται να μη βρίσκει πάντα ανταπόκριση, παρότι κάποιοι από τους κυρίους που πρέπει να απονέμουν δικαιοσύνη αυτό το λαμβάνουν σαν αδυναμία και υποκύπτουν σε παραβατικές συμπεριφορές, εμείς θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα αφού πιστεύουμε ακράδαντα ότι: οι αξίες και τα ιδεώδη του
αθλητισμού, εφόσον αναπτυχθούν σωστά, μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του ανθρώπου και ιδιαίτερα των νέων και αυτό πάλι θα έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία μας."


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ