Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

“Ναρκωτικά: Ευχαριστώ.... ΔΕΝ θα πάρω.”

Η Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία με την ΝΟΔΕ Ν.Δ. Εύβοιας διοργάνωσε  Ημερίδα με θέμα: «Πρόληψη της χρήσης Ναρκωτικών Ουσιών. Ναρκωτικά: Ευχαριστώ.... ΔΕΝ θα πάρω.” ». Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Εύβοιας, στη Χαλκίδα.



Κεντρική Ομιλήτρια ήταν η κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία και κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης.

Ακολούθησε Στρογγυλό Τραπέζι με Ομιλητές Εδικούς Επιστήμονες, στο θέμα της αντιμετώπισης του προβλήματος χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Μίλησαν η κα Χαρά Σπηλιοπούλου Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα:  “Η εφαρμογή της πρόληψης της χρήσης ναρκωτικών  ουσιών στους νέους”, η αναπληρώτρια Γραμματέας Δρ. Τέτα Διαμαντοπούλου, με θέμα: “ Η εξάρτηση των εφήβων και των νέων από το Διαδίκτυο”.  
Ο κ. Περικλής Παπανδρέου, Υπεύθυνος Σχεδιασμού και μελετών του ΚΕ.ΘΕ.Α  με θέμα: “Δημογραφικές και κοινωνικές διαστάσεις της χρήσης ναρκωτικών”.
Και ο κ. Γιάννης Τέντης, Υπεύθυνος Προγράμματος ΚΕΘΕΑ - εν Δράσει, με θέμα: " Φυλακές-Επανένταξη των φυλακισμένων εξαρτημένων".

Ακολούθησε έντονη και ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό, που παρακολούθησε την εκδήλωση, αποδεικνύοντας έτσι, ότι η μέθοδος που ακολουθεί η Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης να διεισδύει στην κοινωνία, να παρουσιάζει τις πολιτικές με τις οποίες ασχολείται και να αναπτύσσει διάλογο με τους πολίτες, είναι εξαιρετικά ωφέλιμη κυρίως αυτή την εποχή της κρίσης των θεσμών και των αξιών.

Σε δήλωσή της η κα Μ. Κόλλια αναφέρει:
«Με εντολή του κ. Σαμαρά, Προέδρου της Νέας Δημοκρατία και στο όνομα του ανοίγματος του κόμματος στην κοινωνία, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία πολιτικών δράσεων, που θα συμβάλλουν στη στήριξη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων της Ελληνικής κοινωνίας, αποφασίστηκε η ανάληψη μια σειράς πρωτοβουλιών σε όλη την Επικράτεια, όπως η σημερινή Ημερίδα στη Χαλκίδα με θέμα:  Η πρόληψη της χρήσης των Ναρκωτικών Ουσιών

Στην κατεύθυνση αυτή ως Γραμματεία μελετούμε και υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο παρεμβάσεων για την κάλυψη των αναγκών κάθε κοινωνικής ομάδας, που αντιμετωπίζει προβλήματα συμμετοχής στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. Για τη Νέα Δημοκρατία, η Κοινωνική Συνοχή αποτελεί πρώτιστο μέλημά της, και σε αυτήν την προσπάθεια, σημείο αναφοράς αποτελούν η αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικογένειας, των ανέργων, των αστέγων, των ηλικιωμένων, των εξαρτημένων από ναρκωτικά και ουσίες, των αποφυλακισμένων, των νέων με παραβατική συμπεριφορά.

Επιχειρούμε να δημιουργήσουμε  μια νέα σχέση ειλικρίνειας με την κοινωνία, να συνθέσουμε ιδέες και προτάσεις, να ενώσουμε τις δυνάμεις όλων των Ελλήνων. Έχουμε υποχρέωση να χτίσουμε μια κοινωνία, που να δίνει «δεύτερη ευκαιρία» σε όσους δεν τα κατάφεραν με την πρώτη».