Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΕΠΕΛΕΞΕ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ


Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου έκαναν δεκτή ομόφωνα την εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, για την προεπιλογή των δικαστικών λειτουργών που θα καλύψουν τις θέσεις του προέδρου και δύο αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, ενός αντιπροέδρου του Συμβουλίου της...
Επικρατείας, δύο αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων.
Οι δικαστές που προεπιλέχτηκαν θα κληθούν στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και εν συνεχεία η Διάσκεψη θα προτείνει ορισμένους από αυτούς για προαγωγή στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα έχει και τον τελικό λόγο των επιλογών.
Υπενθυμίζεται ότι οι ανώτατοι δικαστές που κατέχουν αυτές τις θέσεις συνταξιοδοτούνται τον Ιούνιο.
Για την αναπλήρωση της κενής θέσης του Προέδρου του Αρείου Πάγου από την προεπιλογή παραλήφθηκε ο αντιπρόεδρος Δημήτριος Πατινίδης ενώ για την αναπλήρωση δύο θέσεων αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου παραλήφθηκαν από την προεπιλογή οι αρεοπαγίτες Χαράλαμπος Παπαηλιού και Ανδρέας Τσόλιας.
Για τις θέσεις των αντιπρόεδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου παραλήφθηκαν από την προεπιλογή οι σύμβουλοι Γαρυφαλλιά Καλαμπαλίκη, Ευάγγελος Νταής και Γεώργιος Βοΐλης. Πρέπει να αναφερθεί ότι η κ.Καλαμπαλίκη και ο κ.Νταής είχαν προταθεί στις δύο προηγούμενες προεπιλογές για τις θέσεις του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας και του αντιπρόεδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Αντίθετα, για την επιλογή αντιπροέδρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας τηρήθηκε η επετηρίδα.
 
FIMOTRO