Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Παραπομπή Τσοχατζόπουλου με 226 "ναι" απο τη Βουλή

Με ψήφους 226 υπέρ και 9 κατά έγινε δεκτή από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση που κατέθεσαν 112 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες του τέως υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση των υποβρυχίων.
Η απόφαση ελήφθη μετά από μυστική ψηφοφορία στην οποία ψήφισαν 250 βουλευτές, ενώ δεν συμμετείχε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ (15 βουλευτές), η οποία είχε αποχωρήσει νωρίτερα από την διαδικασία, καθώς και οι πέντε βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Υπέρ της πρότασης που κατέθεσαν οι 112 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ώστε να διερευνηθεί ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, σχετικά με την από 15 Φεβρουαρίου 2000 σύμβαση για την κατασκευή και παράδοση στο Πολεμικό Ναυτικό τριών υποβρυχίων, ψήφισαν 226 βουλευτές.
Οι ψηφολέκτες βρήκαν ακόμη στην κάλπη εννέα ψηφοδέλτια με αρνητική ψήφο, εννέα «παρών», ένα λευκό και πέντε άκυρα ψηφοδέλτια.
Σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος θα στείλει επιστολές προς τους αρχηγούς των κομμάτων ώστε να ορίσουν τα μέλη τους στην Επιτροπή. Η Ειδική Επιτροπή για την διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης θα αποτελείται από 13 μέλη, εφόσον συμμετέχουν θα όλα τα κόμματα: επτά από το ΠΑΣΟΚ, τρία από την ΝΔ και από ένα μέλος από τα υπόλοιπα κόμματα.
Η Επιτροπή αναμένεται να συνέλθει την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με την απόφαση του Προέδρου της Βουλής η προθεσμία που της δίνεται για να υποβάλλει το πόρισμά της και το αποδεικτικό υλικό είναι η 6η Ιουνίου.