Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Λιοοοοοοοοονέλ Μεεεεεεεεεέσι!

Η επανάληψη της Ρώμης είναι κοντά... Οπως χθες η Γιουνάιτεντ, έτσι απόψε και η Μπαρτσελόνα έκανε το πλέον αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση της στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» επικρατώντας μέσα στη Μαδρίτη με 2-0 της Ρεάλ.
Οι Μαδριλένοι πλήρωσαν ακριβά το «τίμημα» της αποβολής του Πέπε στο 61' σε ένα ματς, όπου έλαμψε για ακόμα μία φορά το άστρο του Λιονέλ Μέσι που σκόραρε δυο φορές σε ένα «Clasico», όπου δεν έλειψαν και οι παραφωνίες.
Και, φυσικά, αναφερόμαστε τα επεισόδια στο ημίχρονο ανάμεσα σε παίκτες της Μπαρτσελόνα και παράγοντες της Ρεάλ που στοίχισαν την αποβολή του γκολκίπερ των «μπλαουγκράνα», Χοσέ Πίντο. Και όλα να φανταστεί κανείς πως ξεκίνησαν από μία λεκτική κόντρα ανάμεσα σε Αρμπελόα και Κεϊτά, στην οποία ανακατεύθηκε ο αποβληθείς και ένας κοστουμάτος παράγοντας της Ρεάλ.

Τα «σημάδια» του «διπλού»

Στην αναμέτρηση του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» υπήρξαν δυο σημάδια για το «διπλό». Το πλέον σημαντικό ήταν κα' αρχήν η αποβολή του Πέπε. Η τελευταία φορά που ο Πορτογάλος είχε αποβληθεί σε ευρωπαϊκό ματς της Ρεάλ ήταν τον Μάρτιο του 2008. Και τι είχε συμβεί; Η «βασίλισσα» έχασε με 2-1 από τη Ρόμα.
Οσο για το έτερο σημάδι της επικράτησης των Καταλανών, αυτό δεν ήταν άλλο από το 0-0 του πρώτου 45λεπτου. Σε 12 ματς της Μπάρτσα που έχουν λήξει χωρίς σκορ στο πρώτο 45λεπτο, οι «μπλαουγκράνα» μετρούσαν οκτώ νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Πλέον έχουν εννιά κερδίζοντας τη Ρεάλ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά από 40 χρόνια και δη από την περίοδο 1960-61, όταν είχαν επικρατήσει με 2-1.

Και το 3ο σημάδι ο Μέσι

Τι άλλο, λοιπόν, έπρεπε να γίνει για να αποχωρήσει η Μπαρτσελόνα με το «διπλό» στις αποσκευές της από τη Μαδρίτη; Μα, φυσικά, να υπάρξει το τρίτο σημάδι, ένας παίκτης που να κάνει τη διαφορά. Και για ακόμα μία φορά αυτός ήταν ο Λιονέλ Μέσι... Δυο φορές ο Αργεντινός κατάφερε να κάνει τη δουλειά του.
Στην πρώτη ο «Λίο» χρειάστηκε και τη συμβολή του Αφελάι, ο οποίος στο 76' έκανε καταπληκτική κούρσα εκμεταλλευόμενος και την κόπωση του Μαρσέλο, σέντραρε με τον Αργεντινό με προβολή να δίνει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Για να έρθει στο 87' ακόμα ένα γκολ-ποίημα από τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη. Ο Μέσι «άδειασε» για πλάκα τέσσερις ποδοσφαιριστές της Ρεάλ, πλάσαρε και έγραψε το τελικό 2-0 για την Μπαρτσελόνα.
Επί της ουσίας η Μπαρτσελόνα είναι, πλέον, με το 1,5 πόδι στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» με τη Ρεάλ να καλείται να κάνει την υπέρβαση χωρίς τους τιμωρημένους Σέρχιο Ράμος και Πέπε και τον Ζοσέ Μουρίνιο στην εξέδρα. Διότι δύσκολα ο Πορτογάλος τεχνικός θα γλιτώσει την τιμωρία μετά τα ειρωνικά σχόλια προς τον βοηθό του Σταρκ, που του στοίχισαν την αποβολή του στη φάση, επί της ουσίας, όπου αποβλήθηκε και ο Πέπε. Το πιο πιθανό είναι ο «Special One» να κοουτσάρει από κάποια σουίτα του «Καμπ Νου».
ΡΕΑΛ: Κασίγιας – Αρμπελόα, Σ. Ράμος, Ρ. Αλμπιόλ, Μαρσέλο – Ντιαρά, Πέπε, Τσάμπι Αλόνσο – Εζίλ (46' Αντεμπαγιόρ), Κρ. Ρονάλντο, Ντι Μαρία.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ:Βαλντές – Ντ. Αλβες, Μασεράνο, Πικέ, Πουγιόλ – Τσάβι, Μπουσκέτς, Κεϊτά – Πέδρο (71' Αφελάι), Μέσι, Βίγια (90' Ρομπέρτο).

Επιμέλεια: ΚΩΣΤΑΣ ΤΕΟ

sentragoal.gr