Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ξεκινούν οι εργασίες στα Κέντρα Υγείας της Κορινθίας



Σε δηλώσεις της στην Korinthian news η διοικήτρια του νοσοκομείου Κορίνθου κα Α. Σκέπερς αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όπως σας είχα αναφέρει γενικά όλα  τα Κέντρα Υγείας και το Π.Ι Καλλιάνων, που υπάγονται στο ΓΝ Κορίνθου, εντάσσονται και θα χρηματοδοτηθούν μέσα από το ΕΣΠΑ με ποσά 250.000-300.000 ευρώ, το καθένα, για επισκευές των κτιρίων τους.
Το Νοσοκομείο θα αναθέσει την υλοποίηση του έργου στους αντίστοιχους Δήμους που βρίσκονται τα Κέντρα Υγείας Κιάτου, Γκούρας, Ξυλοκάστρου, Νεμέας, Λουτρακίου καθώς και το νέο Περιφερειακό Ιατρείο Καλλιάνων και θα προχωρήσει σε Προγραμματική Σύμβαση μαζί τους.
Σας αναφέρω λοιπόν σήμερα ότι στο δήμο Σικυωνίων είναι όλα έτοιμα για την υλοποίηση του προγράμματος και έχει να κάνει με τα Κέντρα Υγείας Κιάτου, Γκούρας καθώς και το νέο Περιφερειακό Ιατρείο Καλλιάνων. Αύριο, Παρασκευή, περνάμε το θέμα από το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου για την υλοποίηση της ανάθεσης. Οι μελέτες είναι ήδη έτοιμες.
Σε ότι έχει να κάνει με το Κέντρο Υγείας Νεμέας δεν έχει ακόμα διαχειριστική επάρκεια Α για να αναλάβει τις αναθέσεις απευθείας ο δήμος.  Μπορεί όμως σε αυτή την περίπτωση να γίνει μία προγραμματική σύμβαση με όμορο δήμο (πχ του Κιάτου) ώστε να γίνει μία συμφωνία υλοποίησης.
Σε ότι έχει να κάνει με τα Κέντρα Υγείας Ξυλοκάστρου και Λουτρακίου είμαστε αυτό το διάστημα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους δημάρχους κκ. Κλαδούχο και Λογοθέτη ώστε να γίνουν και στην περιοχή τους αυτά τα οποία αναφέρονται παραπάνω». Αυτά αναφέρει η κα Σκέπερς και αυτό το οποίο θέλουμε να πούμε ότι οι εργασίες αυτές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό γιατί σε κάποια Κέντρα Υγείας τα κτιριακά προβλήματα είναι πολύ μεγάλα.
Η διοικήτρια του νοσοκομείου από την πλευρά της κάνει ότι μπορεί ώστε να γίνουν αυτές οι επισκευές το συντομότερο και είναι σε συνεχή επαφή με τους δημάρχους του νομού!
(ΣΣ. Δεν μιλάμε για απλή επισκευή αλλά για επισκευή κόστους 250.000 ευρώ περίπου σε κάθε κτίριο)
korinthiannews.gr