Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ο «Εμφύλιος» στον Παναιγιάλειο και το«θαύμα» του Βύζαντα

Η στάση των ποδοσφαιριστών στο θέμα των οφειλών και η διάσταση που πήρε αυτό έχουν προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια της διοίκησης των «μελανόλευκων». Μάλιστα οι δύο πλευρές αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ρήξη και κανείς δεν γνωρίζει πού θα καταλήξει.Οι ποδοσφαιριστές ούτε χθες γυμνάστηκαν συνεχίζοντας την αποχή διαρκείας που ξεκίνησαν το Σάββατο και όπως όλα δείχνουν έτσι θα πάνε στο ματς με τον Βύζαντα στα Μέγαρα.

Το «θαύμα» του Βύζαντα
Για τους γνωρίζοντες τα δρώμενα της Football League 2 η πορεία του Βύζαντα Μεγάρων αποτελεί ένα «μικρό θαύμα». Οι «κιτρινόμαυροι», παρά τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από το ξεκίνημα της σεζόν, όχι απλά παρουσιάζουν μια αξιοπρεπή εικόνα, αλλά πλέον συγκαταλέγονται δικαίως στους «μνηστήρες» της ανόδου, έστω και μέσω των πλέι οφ.
Το συγκρότημα του Μουράτ Σεροπιάν, παρά τις αντιξοότητες που έχει να αντιμετωπίσει, δείχνει να μην καταλαβαίνει τίποτα και πλέον ετοιμάζεται να τα παίξει όλα για όλα τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος (Παναιγιάλειος εντός, Αίας Σαλαμίνας εκτός, Ηρακλής Ψαχνών εντός). Βέβαια στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν έρχεται τυχαία και στα Μέγαρα έχουν την εξήγησή τους για την πολύ καλή παρουσία τους τη φετινή σεζόν.
Κατ' αρχάς, ο Βύζας μπορεί να στερείται... χρημάτων, αλλά όχι ταλέντου. Ο Μουράτ Σεροπιάν έχει την τύχη να διαχειρίζεται μια νεανική ομάδα με ποδοσφαιριστές που έχουν πολύ μέλλον. Μάλιστα πάνω σε παίκτες όπως οι Οκουε, Στρατάκης, Μωυσίδης, Μουστάκης, Ανδρίκος, Γεωργακόπουλος Θ., Γεωργακόπουλος Αν. ο νεαρός τεχνικός έχει χτίσει το βασικό κορμό της ομάδας του και αυτοί τον βγάζουν ασπροπρόσωπο.
Παράλληλα οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάζονται καλύτεροι εκτός έδρας και αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να ρεφάρουν τους βαθμούς που έχουν... πετάξει στα Μέγαρα. Μάλιστα στην περίπτωσή τους οι αριθμοί λένε την αλήθεια μιας και είναι η ομάδα με τα περισσότερα διπλά (επτά τον αριθμό) και στους δύο ομίλους της κατηγορίας, ενώ μαζί με την Παναχαϊκή έχουν συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους (23) μακριά από τα «σπίτια» τους. Ταυτόχρονα ο σύλλογος της Δυτικής Αττικής εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός πως κανένας δεν υπολόγιζε πως μπορεί να μπει σφήνα στους άλλους διεκδικητές της ανόδου.
Από κει και πέρα, στον Βύζαντα κινούνται στους ρυθμούς του εντός έδρας αγώνα με τον Παναιγιάλειο. Ο Μουράτ Σεροπιάν καθημερινά προσπαθεί να αποβάλει το άγχος από τους ποδοσφαιριστές του, καθώς όπως τονίζει: «Είμαστε απόλυτα πετυχημένοι με όσα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα. Δεν πρέπει να φορτωθούμε με άγχος. Είμαστε σε καλή κατάσταση και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κάνουμε μια ανάλογη εμφάνιση με αυτές των τελευταίων αγώνων». Αξίζει να σημειωθεί πως οι «κιτρινόμαυροι» είναι αήττητοι τις τελευταίες 11 αγωνιστικές.
Στο αγωνιστικό σκέλος, παρέα με τον Γιάννη Γκούμα γυμνάστηκε χθες ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος. Ο τελευταίος ένιωσε σφίξιμο στη γάμπα και προτιμήθηκε να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα μαζί με τον συμπαίκτη του. Ωστόσο, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και αναμένεται να είναι κανονικά στην αποστολή για το παιχνίδι της Τετάρτης. Αντίθετα, δεν προπονήθηκαν οι Νταντάμης, Μουστάκης που είναι επίσης τραυματίες.