Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Από τους 3.200 συμβολαιογράφους μόνο οι 150 έχουν συνδεθεί με το ηλεκτρονικό σύστημα

Οι υπεύθυνοι των Τομέων Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης και Γιώργος Βλάχος, έκαναν την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την απλούστευση της σύστασης εταιρειών:

«Η απλούστευση της ίδρυσης εταιρειών είναι θετική εξέλιξη. Αυτή άλλωστε ήταν και η πρόβλεψη νομοσχεδίου της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο βασίστηκε ο σχετικός νόμος 3853/2010 της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, πέρα από την καθυστέρηση σχεδόν έξι μηνών για την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου οφείλουμε να επισημάνουμε ότι :
-        Τα ΚΕΠ δεν είναι ακόμα έτοιμα για σύνδεσή τους με το ηλεκτρονικό σύστημα
-       Από τους 3.200 συμβολαιογράφους μόνο οι 150 έχουν συνδεθεί
-       Ο όλος μηχανισμός είναι «υβριδικός», δηλαδή εν μέρει ηλεκτρονικός και εν μέρει «χειροκίνητος».
Ευχόμαστε το σύστημα να λειτουργήσει ικανοποιητικά χωρίς εμπλοκές και καθυστερήσεις. Εμπλοκές σαν και αυτές που παρατηρήθηκαν στην υποβολή των επενδυτικών σχεδίων, στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού νόμου, και την δίμηνη παράταση που δόθηκε, καθώς η κυβέρνηση αποδείχτηκε ανέτοιμη να τηρήσει τις προθεσμίες.
Η προσπάθεια, όμως, για την στήριξη της επιχειρηματικότητας  πρέπει να συνεχιστεί. Από την πλευρά μας κατατέθηκε πρόταση νόμου για την στήριξη των επιχειρηματικών πάρκων που απορρίφθηκε από την κυβέρνηση, παρά το ότι επί της ουσίας δεν φάνηκε να διαφωνεί. Οι ρυθμίσεις αυτές πρέπει να προωθηθούν χωρίς καθυστερήσεις, μαζί με τις ακόμα πιο σημαντικές ρυθμίσεις για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων (πολεοδομικοί όροι, περιβαλλοντικοί όροι κλπ) με σκοπό την αντιμετώπιση με πιο ουσιαστικό τρόπο της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.
Η Νέα Δημοκρατία θα συμβάλει εποικοδομητικά σε κάθε τέτοια προσπάθεια».