Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ο Αστέρας Δερβενίου με γκολ του Νιανγκ 1 – 0 τον ΠΑΣ Κλένια



Σ’ έναν εξαιρετικό αγώνα, παρά την συνεχή βροχή, ο Αστέρας Δερβενίου , συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις του, νίκησε με 1 – 0 τον ΠΑΣ Κλένια , μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Ο ΠΑΣ Κλένια έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, δημιούργησε πολλές φάσεις στην εστία του Αστέρα και γενικά “κοίταξε στα μάτια” τον Αστέρα μέσα στο γήπεδό του. Αλλά και ο Αστέρας μπλόκαρε άριστα τους αντίπαλους παίκτες, εξαφάνισε τον Μπαλάφα, τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, και αν οι επιθετικοί του δεν ήταν τόσο επιπόλαιοι, θα επιτύγχανε ευρύτερη νίκη.
Ο Πιλιαφάς όμως στο 8’ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, μιας και το σουτ από πλάγια θέση δεν βρήκε στόχο. Στο 38’ ο Νιάνγκ εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα Γκίκα του ΠΑΣ Κλένια σε σουτ του Πιλιαφά και από κοντά με σουτ πέτυχε το 1 – 0. Στο β’ ημίχρονο ο Αστέρας ξεκίνησε καλύτερα και πατούσε περισσότερο εύκολα στην περιοχή του ΠΑΣ Κλένια, μιας και εξακολουθούσε να διατηρεί τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου. Στο 58’ σε ασθενή απόκρουση του Γκίκα σε πλάγιο φάουλ του Μετεβελή, ο Τσιπάς σούταρε με δύναμη, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή του τέρματος από τους αμυντικούς. Και στο 63’ ο Τσιπάς, βρισκόμενος σε πλεονεκτική θέση, καθυστέρησε να σουτάρει, μπλοκαρίστηκε και τελικά έδωσε πάσα στον Κουτρούλη, το σουτ του οποίου κοντραρίστηκε. Το ίδιο έγινε και στο 69’ πάλι με τον Τσιπά να μην ολοκληρώνει προσπάθεια από τα αριστερά του Νιάνγκ. Ο ΠΑΣ Κλένια είχε την καλύτερη ευκαιρία του στο 73’, όταν ο Χ. Γεώργαρης ξέφυγε από δεξιά και στη χαμηλή πάσα του ο ερχόμενος από πίσω Ρουμελιώτης σούταρε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού της εστίας του Ζώη. Ακολούθησε στο 77’ ένα καλό σουτ του Χ. Γεώργαρη λίγο άουτ και δύο άλλες φάσεις με στημένες μπάλες που “καθάρισε” ο Ζώης. Την τελευταία σπουδαία ευκαιρία του αγώνα την είχε ο Αστέρας στο 87’, με τον Γερμάνοφ να ξεφεύγει από το τεχνητό οφσάιντ των αμυντικών, αλλά να κάνει μακρινό κοντρόλ, που έδωσε τη δυνατότητα στον τερματοφύλακα Γκίκα να μαζέψει την μπάλα.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ζώης, Βορινιώτης, Μετεβελής, Ρούτσης, Δάνης, Λαφαζάνος (87' Ψυχογιός), Πετρόπουλος, Νιάνγκ, Πιλιαφάς, Τσιπάς, Κουτρούλης (75' Γερμάνοφ).