Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Σεισμός στο Twitter

Φωτιά στο τουιτερόμετρο έβαλε ο ισχυρός σεισμός 8.9 ρίχτερ που χτύπησε την Ιαπωνία δημιουργώντας διακοπές ρεύματος και τσουνάμι ύψους δέκα μέτρων. Οι χρήστες μοιράζονταν πληροφορίες και προσευχόντουσαν να πάνε όλα καλά. Έντονη αντίδραση για δημοσιογράφο που γέλασε ενώ έλεγε τα μαύρα μαντάτα.
Η αντίδραση στο Twitter μετά το χτύπημα του εγκέλαδου ήταν σχεδόν μαζική. Μέσα σε λιγότερο από μια ώρα και με τις τηλεφωνικές γραμμές να έχουν μπλοκαριστεί το Twitter έφτανε τις 1200 αναρτήσεις το λεπτό στο Tweet-o-Meter.
Στις ΗΠΑ, οι χρήστες έμαθαν για το σεισμό αργά το βράδυ της Πέμπτης και άρχισαν να μοιράζονται πληροφορίες μεταξύ τους για το τι γίνεται, βίντεο αλλά ακόμα και να προσεύχονται όλα να πάνε καλά για τους κατοίκους της Ιαπωνίας.
Πολλοί προτίμησαν να ακολουθήσουν ζωντανά τα νεότερα από το Αλ Τζαζίρα ενώ άλλοι προτίμησαν Ιαπωνικά μέσα.
Μάλιστα πολλοί άσκησαν έντονη κριτική στον παρουσιαστή του CNN ο οποίος ενώ μετέδιδε τις εικόνες καταστροφής ξέσπασε σε γέλια.
Μεταξύ άλλων, οι χρήστες του Τwitter, ανήρτησαν και μοιράστηκαν την ώρα που υπολογιζόταν πως θα χτυπήσει το τσουνάμι στις ακτές των ΗΠΑ πριν κιολας βγει κάποια επίσημη προειδοποίηση.
Αρχικά περίμεναν τα πρώτα κύματα να χτυπήσουν τη Χαβάη.
Η Google μάλιστα δημοσίευσε έναν σύνδεσμο της Ιαπωνικής εκδοχής του People Finder για άτομα που έχασαν μέσα στον πανικό αγαπημένα τους άτομα.
Σημειώνεται ότι  ο εν λόγω σεισμός  που έπληξε σήμερα την Ιαπωνία είναι ο ισχυρότερος που έχει πλήξει μέχρι τώρα το αρχιπέλαγος αυτό, σύμφωνα με την ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.