Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ο Παναθηναικός γύρισε στις νίκες

Απαλλαγμένες από το άγχος της άμεσης διεκδίκησης στόχων οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του "Καυτανζογλείου" με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στις νίκες μετά από δύο ήττες και μία ισοπαλία. Οι "πράσινοι" παίζοντας όσο χρειαζόταν πήραν τη νίκη κόντρα στον Ηρακλή με 3-1 με πρωταγωνιστές τους Σισέ και Πετρόπουλο σε ρόλο δημιουργού ο πρώτος και εκτελεστή ο δεύτερος.
Ο Γάλλος σούπερ σταρ αν και δεν έκανε το κάτι παραπάνω κατάφερε να εκθέσει την αντίπαλη άμυνα (που είχε σύνθεση ανάγκης). Οι "πράσινοι" μετά από δύο ήττες και μία ισοπαλία επέστρεψαν στις νίκες με θύμα τους αυτή τη φορά τους "κυανόλευκους" που δεν βγαίνουν από τη δύσκολη θέση.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με του γηπεδούχους στα πρώτα λεπτά να δείχνουν πως σέβονται παραπάνω από όσο θα έπρεπε τον αντίπαλο. Ο Ηρακλής, με σύνθεση ανάγκης μεσοαμυντικά, χρειάστηκε αρκετό χρόνο ώστε να βρεθεί η χημεία. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι 'πράσινοι' που με τον Σισέ μόλις στο 3ο λεπτό έκρουσαν τον κώδωνα κινδύνου, με το σουτ να περνά άουτ. Μόλις ένα λεπτό αργότερα ο Γάλλος πήρε τη μπάλα λίγο πάνω από τη μεσαία γραμμή και με πλάτη στον αντίπαλο πραγματοποίησε μία εξαιρετική τρίπλα. Ο Παπαστεριανός άργησε να γυρίσει και ο Σισέ πλαγιοκόπησε την άμυνα του "Γηραιού". Την κατάλληλη στιγμή έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή το οποίο αξιοποίησε ο Πετρόπουλος και με κεφαλιά 'ψαράκι' άνοιξε το σκορ στο 4΄ (0-1).
Οι "κυανόλευκοι" αντί να σαστίσουν από το εις βάρος τους γκολ αντέδρασαν άμεσα επωφελούμενοι της χαρακτηριστικής αδράνειας των φιλοξενουμένων. Ο Μπόγκνταν Μάρα σε μία προσωπική ενέργεια βρέθηκε από πλάγια θέση στην περιοχή στο 8ο λεπτό με τον Τζόρβα να πραγματοποιεί άστοχη έξοδο και τον Ρουμάνο να πραγματοποιεί το σκαφτό πλασέ. Η μπάλα διέγραψε μία περίεργη τροχιά και πριν περάσει τη γραμμή ο Σαριέγκι σαν 'από μηχανής Θεός' έβαλε την προβολή διώχνοντας μακριά τον κίνδυνο.
Η δεύτερη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους καταγράφηκε με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Ο Πάμπλο Λίμα ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ από καλή θέση λίγα μέτρα έξω από την περιοχή. Ο Ουρουγουανός πραγματοποίησε καλή εκτέλεση με τη μπάλα να παίρνει περισσότερα φάλτσα την τελευταία στιγμή περνώντας δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τζόρβα. Ότι δεν έκανε ο αριστερός μπακ το δημιούργησε ο δεξιός. Ο Αραμπατζής επωφελήθηκε σε κούρσα από τα πλάγια αποφεύγοντας τον Σπυρόπουλο (που τραυματίστηκε στη φάση) έβγαλε τη χαμηλή σέντρα με τον Επαλέ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας στην καρδιά της άμυνας. Εκεί ο Καμερουνέζος θέλησε να γυρίσει αφού είχε πλάτη στην εστία, με τη λύση να έρχεται από τον Μαχόπ ο οποίος μετά το τσίμπημα του συμπαίκτη του επιχείρησε το σουτ βλέποντας τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας στο 38΄ σε 1-1.
Δευτερόλεπτα πριν ο Τριτσώνης στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, ο Ηρακλής μετά το άστοχο κόρνερ του αντιπάλου βγήκε στην αντεπίθεση. Ο Επαλέ έτρεξε το γήπεδο, καταδιωκόμενος από τον Ιωαννίδη (αντικατέστησε τον Σπυρόπουλο στο 39΄), έφτασε απέναντι από τον Τζόρβα όμως το πλασέ που επιχείρησε δεν ήταν ικανό να νικήσει τον διεθνή γκολκίπερ.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ακολούθησαν την ίδια συνταγή με το πρώτο μέρος. Οι 'πράσινοι' αντιμετωπίζοντας κάποια προβλήματα κυρίως στην άμυνα δεν ήταν ικανοποιημένοι από το ισόπαλο σκορ και θέλησαν να αλλάξουν τα δεδομένα. Ο Σισέ έκανε ότι χρειάστηκε ώστε να κάνει... 'μάγκα' τον Πετρόπουλο. Ο Γάλλος σε ρόλο δημιουργού ξεπέρασε με ευκολία τον Κυριαζή από τα αριστερά, και για ακόμα μία φορά η μπαλιά του μετατράπηκε σε ασίστ με τον σκόρερ του πρώτου τέρματος από το ίδιο περίπου ύψος να στέλνει για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα στο 50΄ (2-1).
Η άμυνα των γηπεδούχων πελαγοδρομούσε αφού σε κάθε καλό συνδυασμό των αντιπάλων πολύ εύκολα γινόταν ευκαιρία. Από την άλλη οι "πράσινοι" είχαν τις επιθετικές μονάδες, Σισέ-Πετρόπουλο σε μέρα που έπαιζα όσο χρειαζόταν, τον Καραγκούνη ευδιάθετο και τους Ζιλμπέρτο-Κατσουράνη να κάνουν αγγαρεία.
Στο 83΄ ο Σισέ τράβηξε πάνω του δύο αμυντικούς και πήρε την ευθύνη εκτέλεσης, αφού από πλάγια θέση επιχείρησε το σουτ. Η επέμβαση του Ελευθερόπουλου ήταν τέτοια που στέρησε από τον Γάλλο να πανηγυρίσει το γκολ όχι όμως και από τον Χριστοδουλόπουλο (μπήκε στο 70΄ αντί του Πετρόπουλου) που ακολούθησε τη φάση, σε αντίθεση με την υπόλοιπη άμυνα, και δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα διευρύνοντας το σκορ στο 83΄ (3-1).
Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ζερκά που δεν έκανε ποτέ αισθητή την παρουσία του πραγματοποίησε ένα σουτ έξω από την περιοχή αναγκάζοντας τον Τζόρβα να διώξει σε κόρνερ με δυσκολία. Η αναμέτρηση του ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να παίρνει ένα εύκολο τρίποντο στην προσπάθεια που κάνει να συγκεντρώσει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί για πλέι οφ μένοντας παράλληλα αήττητος στην Θεσσαλονίκη.
Ηρακλής: Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής (69’ Καϊτά), Λίμα, Παπαστεριανός, Κυριαζής, Ντάνι, Κανακούδης (69΄ Ρόμπλες), Μάρα, Μαχόπ (81’ Βουτσιάς), Ζερκά, Επαλέ.
Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι (90’ Σεϊταρίδης), Καντέ, Σπυρόπουλος (39’ Ιωαννίδης), Μαρίνος, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σισέ, Πετρόπουλος (70’ Χριστοδουλόπουλος).