Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

«Φιλί ζωής» για τον Αστέρα Τρίπολης!

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στην Τρίπολη ο Αστέρας σημείωσε σπουδαία νίκη με 2-1 επί του Ολυμπιακού Βόλου, αποτέλεσμα που ίσως να αποδειχτεί «σανίδα σωτηρίας» για τους γηπεδούχους!
Και είναι ακόμη ζωντανός! Με το χρυσό γκολ που σημείωσε ο Μπαρτολίνι στο 89', ο Αστέρας Τρίπολης παρέμεινε ζωντανός στη μάχη που δίνει για να παραμείνει στην Superleague. Ηταν η μόλις δεύτερη εντός έδρας νίκη για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, η οποία ίσως αποδειχτεί σωτήρια!
Ο τελικός ξεκίνησε ιδανικά για τον Αστέρα που κατάφερε να προηγηθεί με την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου... Συγκεκριμένα στο 16', ο Ουντότζι που προσπέρασε τον Ντολεζάϊ, έβγαλε ωραία «ασίστ» τον Μπαστία και ο Αργεντινός έκανε το σουτ με το αριστερό κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού, κάνοντας το 1-0. Ομως η χαρά δεν κράτησε πολύ...
Στο 23', ήρθε ο Σολάκης να εκμεταλλευτεί την εξαιρετική σέντρα του Ακόστα και να ισοφαρίσει με κεφαλιά σε 1-1 για την ομάδα του, παγώνοντας την εξέδρα. Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα, συγκεκριμένα στο 27', οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά και σε δεύτερο τέρμα όταν ο Νέμεθ βρέθηκε τετ α τετ με τον Αναστασόπουλο, με τον Ελληνα γκολκίπερ να κερδίζει την «μονομαχία»...
Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στους γηπεδούχους, στο μεγαλύτερο διάστημά του. Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη, αφού πέρασαν ένα... αναγνωριστικό 15λεπτο, μπήκαν δυναμικά και αποφασισμένοι να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα όμως η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι αλλά ούτε και ο... διαιτητής. Οι γηπεδούχοι φωνάζουν δικαίως για πέναλτι στο 67', όταν ο Παπάζογλου ανατράπηκε από τον Σανκαρέ, όμως ο Μήτσιος (Ηπείρου) έδειξε Κίτρινη στον Παπάζογλου και δεν καταλόγισε παράβαση...
Οι παίκτες του Αστέρα συνέχισαν να πιέζουν, με τον Φρανκού να μπαίνει δυναμικά αλλά να μην τα καταφέρνει, ούτε στο 73', ούτε στο 83', ούτε στο 85'! Μάλιστα, στο 84' ο Μπρέσκα βγήκε στην αντεπίθεση και «απείλησε» με το 2-1 αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν τελείως άστοχο...
Τελικά, η... λύτρωση ήρθε στο 89' και μάλιστα από... κεφάλι κεντρικού αμυντικού! Ο Ουριμπάρι θα κάνει την σέντρα από αριστερά, ο Μπαρτολίνι έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού Βόλου, με τους παίκτες και τους οπαδούς να πανηγυρίζουν σαν τρελοί! Ηταν μια δίκαιη νίκη για τους γηπεδούχους, βάσει κυρίως της εικόνας τους στο δεύτερο μέρος, νίκη που ίσως αποδειχτεί σωτήρια!
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αναστασόπουλος, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Αργυρόπουλος (28' Ρούμπιλ), Λαδάκης, Μπαστία, Ουντότζι (34' Φρανκού), Ροζέριο, Αρσενίεβιτς, Παπάζογλου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Ρόκας, Ντολεζάι, Τομάς, Σέλεσι, Μπερτόλντι (46' Σανκαρέ), Ακόστα (80' Μπρέσκα), Αλβαρες, Ουμπίντες, Νέμεθ (68' Ζαραδούκας), Σολάκης.

Δερμιτζάκης: «Τώρα ξεκινάνε όλα»Την άποψη ότι το πρωτάθλημα ξεκινάει τώρα για τον Αστέρα Τρίπολης διατύπωσε ο Παύλος Δερμιτζάκης αμέσως μετά την μεγάλη νίκη της ομάδας του επί του Ολυμπιακού Βόλου.
«Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες για τη μεγάλη νίκη. Είναι ένα αποτέλεσμα που δεν βοηθάει μόνο βαθμολογικά, για να πάρουμε μια ανάσα, αλλά περισσότερο βοηθάει ψυχολογικά, γιατί με τον τρόπο που κερδίσαμε, μας δίνει ώθηση να πιστέψουμε στους εαυτούς μας», είπε αρχικά τονίζοντας:
«Το πρωτάθλημα για μας ξεκινάει τώρα», ενώ για τον Ολυμπιακό Βόλου, είπε: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα από τις πιο ποιοτικές φέτος. Το απέδειξε και σήμερα, είναι και στα ημιτελικά του Κυπέλλου και εύχομαι με όλη μου την καρδιά να περάσει».
Παράλληλα, ο Δερμιτζάκης χαρακτήρισε δίκαιο το αποτέλεσμα: «Είναι δίκαιο το αποτέλεσμα γιατί όχι τόσο στο πρώτο όσο στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλά και με ορθολογικό ποδόσφαιρο πιέσαμε και προσπαθήσαμε.
Έστω και στα λεπτά των καθυστερήσεων πετύχαμε τη νίκη. Οι αλλαγές βοήθησαν πάρα πολύ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήρθε και βοήθησε την ομάδα και εύχομαι να είναι και στη συνέχεια κοντά μας».
Αναφερόμενος στην υπόθεση παραμονή, ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε: «Αυτό που κοιτάμε είναι τι κάνουμε εμείς, αλλά δεν μπορούμε παρά να κοιτάμε και τα αποτελέσματα των άλλων. Η εικόνα η δικιά μας δεν ήταν αυτή που θέλαμε, αλλά δεν είχαμε και τον καλύτερο συνδυασμό αποτελεσμάτων».
Τέλος, για το επόμενο παιχνίδι με αντίπαλο την Ξάνθη στα Πηγάδια τόνισε: «Σίγουρα η Ξάνθη δεν έχει σωθεί μαθηματικά τώρα που έχασε. Αλλά και με το άγχος το ίδιο θα ήταν δύσκολο για αυτούς και για μας. Κι οι Σέρρες δεν χαρίζουν βαθμούς και αυτό είναι καλό για το πρωτάθλημα».