Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Παγκόσμιο σοκ Βιβλική καταστροφή και εκατοντάδες νεκροί στην Ιαπωνία. Συναγερμός στον Ειρηνικό

 Φονικό τσουνάμι έπληξε τη μισή Γη - Οι εικόνες από την άνευ προηγούμενου καταστροφή που προκάλεσαν στην βορειοανατολική Ιαπωνία τα 8,9 Ρίχτερ αλλά και το τσουνάμι των 10 μέτρων, το μεγαλύτερο των τελευταίων 100 ετών, κάνουν από το πρωί το γύρο του κόσμου και συγκλονίζουν.



Παγκόσμιο σοκ για τον πανίσχυρο σεισμό 8,9 βαθμών που έπληξε την Ιαπωνία, προκαλώντας γιγάντιο τσουνάμι που σάρωσε τις βορειοανατολικές ακτές της χώρας σπέρνοντας πανικό και θάνατο. Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές, ενώ εκτινάσσεται ώρα με την ώρα ο αριθμός των νεκρών, με τις τελευταίες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι μπορεί να ξεπεράσουν τους 1.000. Στις ακτές της Χαβάης και των δυτικών ΗΠΑ έφτασε το τσουνάμι· προειδοποίηση έχουν εκδώσει δεκάδες χώρες, από τα νησιά του Ειρηνικού και τη Ρωσία. Εκκενώνεται περιοχή γύρω από πυρηνικό σταθμό στην Ιαπωνία.

Οι σεισμός, μεγέθους 8,9 βαθμών και διάρκειας περίπου 2 λεπτών, σημειώθηκε την Παρασκευή στις 07:45 ώρα Ελλάδος (14:45 τοπική ώρα) στις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας. Έγινε αισθητός σε μεγάλο τμήμα του Ειρηνικού και προκάλεσε πανικό στο Τόκιο -σε απόσταση 380 χιλιομέτρων από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης- με τους κατοίκους να βγαίνουν έντρομοι στους δρόμους.

in.gr