Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Μαυρονάσιος : «Δεν διεξάγεται επί ίσοις όροις». Πριμ νίκηςστην " από τον Γιάννη Λαρσινό

Αιχμές για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος της Football League 2 άφησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν όψει του αυριανού ντέρμπι με την Παναχαϊκή ο πρόεδρος της Κορίνθου, Σωτήρης Μαυρονάσιος.

Οταν ζητήθηκε η γνώμη του για όλα αυτά που έχουν ειπωθεί το τελευταίο διάστημα από τον Αλέξη Κούγια για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για την κατηγορία, τόνισε χαρακτηριστικά: «Το πρωτάθλημα δεν διεξάγεται επί ίσοις όροις. Οποιος έχει μυαλό μπορεί να καταλάβει. Σεβόμενος την ιστορία της ομάδας και επειδή υπάρχει αθλητικός εισαγγελέας δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι παραπάνω. Η ομάδα μας έχει αδικηθεί. Ολοι οι βαθμοί που έχει πάρει είναι καθαροί και εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να παίρνουμε αυτό που μας ανήκει μέσα στο γήπεδο. Σε όλα τα πράγματα υπάρχει προσκήνιο και παρασκήνιο. Αυτό που δεν ξέρω είναι κατά πόσο μπορεί να επηρεάζει το παρασκήνιο και ό,τι έχει να κάνει με αυτό. Εμάς ως Κόρινθο δεν μας εκφράζει».

«Δεν θα μηδενιστεί η ομάδα»
Ο ισχυρός άντρας της ομάδας του Ισθμού σχολίασε και το θέμα των προσφυγών (μετά την απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ που δικαίωσε τον Αντρέι Αντρέεφ, εκδικάζοντας ένα σεβαστό ποσό το οποίο καλείται να πληρώσει η ομάδα), υπογραμμίζοντας: «Δεν πρέπει να φοβάται ο κόσμος και έχουν όλα τακτοποιηθεί. Η ομάδα δεν πρόκειται να μηδενιστεί».
Σχετικά με την απόφαση της διοίκησης να μην ισχύσουν τα εισιτήρια διαρκείας στο ντέρμπι με την Παναχαϊκή, ο κ. Μαυρονάσιος ξεκαθάρισε πως είναι προαιρετικό, για όποιον έχει τη θέληση να βοηθήσει οικονομικά την προσπάθεια, ενώ κάλεσε τον κόσμο να δώσει βροντερό «παρών» :
«Θέλουμε όλο τον κόσμο κοντά μας και έχουμε ακόμα επτά τελικούς. Ο πρώτος είναι με την Παναχαϊκή. Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στο Συνοικισμό. Οι δύο ήττες που κάναμε δεν λένε τίποτα. Η ομάδα είναι μέσα στο στόχο της, κυνηγάει με αξιώσεις την άνοδο και θα παλέψει μέχρι το τέλος».

Πριμ νίκης από τον Γιάννη Λαρσινό 
Ο χορηγός της Κορίνθου Γιάννης Λαρσινός ο οποίος είναι  μεγάλος χορηγός της ομάδας του Ισθμού και κάτοχος του 31% των μετοχών της υπό σύσταση ΠΑΕ μέσω της εταιρείας του (Λαρσινός Α.Ε.) έδωσε το παρών στην προπόνηση της Κορίνθου την Παρασκευή και  ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές της "Μπάρτσα" ότι πρόκειται να τους δώσει 3.000 ευρώ ως πριμ νίκης στο ματς με την Παναχαϊκή. Μάλιστα τόνισε ότι σε περίπτωση που έρθει η νίκη με δύο γκολ παραπάνω, τότε το πριμ θα αυξηθεί στις 5.000 ευρώ.«Δεν χρειάζεται να σας πω πολλά λόγια. Ολοι ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Πρέπει να αφήσουμε πίσω τα άσχημα αποτελέσματα. Είναι τελικός το παιχνίδι για μας» τους είπε κατά την ομιλία του.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Νίκος Κουρμπανάς θα ξεκινήσει εκ νέου με τον Νίκο Μαρίνο στην κορυφή της επίθεσης όπως έκανε στον αγώνα με τη Ρόδο αφού ο Πέτρος Δημητριάδης δεν μπόρεσε ούτε χθες να προπονηθεί σε κανονικό ρυθμό και κατ' επέκταση δεν είναι σε θέση να ξεκινήσει βασικός. Πάντως, αναμένεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή και αν χρησιμοποιηθεί θα είναι μόνο ως αλλαγή. Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Μαρίνος θα βρει απέναντι του τους Ιωάννου, Λουμπαρδέα και Κωνσταντινίδη που είχαν αγωνιστεί ξανά μαζί στην Παναχαϊκή κατά το παρελθόν αλλά και τον Ντίνα που είχαν υπάρξει συμπαίκτες στη Ζάκυνθο. Ετοιμοπόλεμος κρίνεται ο Ψυχογιόπουλος, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο δάχτυλο του ποδιού του. Επανέρχονται σε σχέση με το ντέρμπι με τη Ρόδο οι Φίλης, Ντόμας και Μπιτσάκος.
Η Παναχαϊκή
Το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς, μέχρι το επόμενο, δίνει αύριοη ομάδα της Πάτρας στην Κόρινθο και σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος θα βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο και η άνοδος θα αρχίσει να απομακρύνεται αισθητά. Στην ομάδα πρωταρχικός στόχος είναι να μην αποπροσανατολιστούν από το θέμα που έχει προκύψει με τις κασέτες και στο οποίο εμπλέκεται και ο πρόεδρος του συλλόγου, Αλέξης Κούγιας. Στην Παναχαϊκή έχουν καταλάβει την κρισιμότητα του αγώνα και για πρώτη φορά φέτος, είδαμε να γίνονται πληρωμές σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Μάλιστα, η διοίκηση της ομάδας, χθες, είχε τετ α τετ με όλους τους παίκτες μιλώντας τους για το παιχνίδι της Κυριακής, σε μια προσπάθεια να τους ενισχύσουν ψυχολογικά. Μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα εξής: «Θα πρέπει να συγκεντρωθείτε στο παιχνίδι της Κυριακής. Εκεί θέλουμε μόνο τους τρεις βαθμούς, είμαστε καλύτερη ομάδα και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν. Κλείστε τα αυτιά σας στα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα, ζητούμε απόλυτη συγκέντρωση για τον αγώνα της Κυριακής». 
 Η δεύτερη προπόνηση της Παναχαϊκής στο πλαστικό γήπεδο ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Προάστειο, με τον Ηλία Φυντάνη, για μια ακόμη φορά να κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το πώς θα παίξει η Παναχαϊκή. Έτσι κι αλλιώς, αλλαγές θα γίνουν, -όπως συνηθίζει-, ακόμα και όταν η ομάδα κερδίζει, με σκοπό να μην είναι μην μπορεί ο αντίπαλος να «διαβάσει» το πώς θα κατέβει η ομάδα και την αντιμετωπίσει ανάλογα. Επέστρεψαν και οι τιμωρημένοι Καραγιάννης – Λαμπρόπουλος, ενώ ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο Ντίνας. Πάντως ένα πιθανό σχήμα είναι οι: Χάχαλης, Ιωάννου, Λαμπρόπουλος, Κωνσταντινίδης, Κοιλιάρας, Κοκλιώτης, Φούφουλας, Ντίνας, Ουρτάδο, Ατματζίδης και Καραγιάννης.
Τώρα αν ο Φυντάνης ποντάρει στους γρήγορους παίκτες τότε δεν αποκλείεται να δούμε στην 11αδα Κυβελίδη και Δελαπόρτα. Εκτός είναι ο Χρόνης, που είναι ανέτοιμος ενώ άρρωστος είναι και ο Δαμιανίδης, όπου αύριο πιθανότατα να ξεκαθαριστεί η συμμετοχή του στο ματς της Κυριακής. Βέβαια μην ξεχνάμε και τον παράγοντα πλαστικό, αφού η Παναχαϊκή δεν έχει μάθει σε αυτές τις συνθήκες παιχνιδιού και οπωσδήποτε θα αποτελέσει αρνητικό στοιχείο. Πάντως, η Κόρινθος είναι αήττητη στην έδρα της και όλα τα «τρίποντα» που έχει κατακτήσει είναι με σκορ 1-0…