Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ο πρόξενος της Σλοβενίας Ε. Τζιαβός: «αξιολόγηση, ποινική και διοικητική ευθυνών κατά παντός υπευθύνου»

Mε αφορμή τις δηλώσεις του πρώην δημάρχου Ξυλοκάστρου κ. Δημήτρη Σκούρα για την διάβρωση των ακτών,σε δηλώσεις του ο πρόξενος της Σλοβενίας κ. Ε. Τζιαβός αναφέρει :

Dr. Evangelos Tziavos

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
16.03.2011

Με αφορμή δηλώσεις του τέως Δημάρχου Ξυλοκάστρου κ. Δ. Σκούρα, αναφορικά με το ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα των υποθαλλασίων κατακρημνίσεων και της διάβρωσης των ακτών στην περιοχή του Ξυλοκάστρου, επιθυμώ να αναφέρω ότι από μηνών με ειδικούς συνεργάτες, γεωλόγους και πρώην στελέχη του Ε.Χ.Θ.Ε, ασχολούμεθα και μελετούμε αυτό το πρόβλημα χωρίς βεβαίως μέχρι σήμερα να κάνω καμία δημόσια παρέμβαση εν αναμονή της αναλήψεως των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής του Ξυλοκάστρου, και της αναμενόμενης τοποθετήσεως της για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.
Ήδη σήμερα ετοιμάζουμε μία μελέτη για να αξιολογηθούν οι προτεινόμενοι σχεδιασμοί νομίμων ανακατασκευών και νομίμων παρεμβάσεων με ειδικές γεωλογικές στηρίξεις για το Ξυλόκαστρο, Καμάρι κλπ.
Παράλληλα όμως ετοιμάζουμε και πλήρη φάκελο νομικής αξιολογήσεως των δράσεων , των ενεργειών ή και των παραλήψεων των προηγουμένων Δημοτικών Αρχών , εάν βεβαίως αυτές προκύπτουν, εις τρόπον ώστε μαζί με τα νέα στοιχεία που περιήλθαν εις χείρας μας και τα αξιολογούμε σχετικώς με τις παρεμβάσεις τόσο επί της παραλιακής ζώνης έμπροσθεν του ξενοδοχείου Αρίων όσο και της περιοχής της Μαρίνας, για παρεμβάσεις πιθανώς παράνομες, όπως λέει και ο κ. Σκούρας.
Όταν αυτός ο φάκελος ολοκληρωθεί θα τον διαβιβάσουμε προς τον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου, το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, και το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να γίνει η αξιολόγηση Ποινική και Διοικητική και ο επιμερισμός των όποιων ευθυνών κατά παντός υπευθύνου.
Επιθυμώ να τονίσω ότι παρακολουθώ πλέον με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα δρώμενα του Ξυλοκάστρου αφού ελέγχοντας το παρελθόν τροχοδρομούμε το μέλλον του λαού και της νέας γενιάς.