Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

N.Δ.:Tο ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τους αγρότες στον Προμαχώνα σαν βαρυποινίτες

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αναπληρωτής Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φλώρινας, κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, κληθείς να σχολιάσει τα γεγονότα με τους αγρότες στον Προμαχώνα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, ξεφούσκωνε τα λάστιχα των τρακτέρ στις αγροτικές κινητοποιήσεις.Στην αντιπολίτευση, ο Γιώργος Παπανδρέου υποδεχόταν τους αγρότες της Κρήτης στον Πειραιά, διαμαρτυρόμενος, για να μπορούν να διαδηλώσουν ελεύθερα, όπου επιθυμούν, ακόμα και να οργώσουν με τα άροτρα την πλατεία Συντάγματος. Συντάσσονταν και με τις πιο ακραίες μορφές κινητοποιήσεων. Σήμερα, στην κυβέρνηση πια, το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τους αγρότες στον Προμαχώνα σαν βαρυποινίτες. Τελικά, τα μόνα στοιχεία που διαχρονικά παραμένουν αταλάντευτα στη σχέση του ΠΑΣΟΚ με τους Έλληνες αγρότες είναι η υποκρισία, ο λαϊκισμός και η δημαγωγία».


Για το ίδιο θέμα ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, κ. Κώστας Τζαβάρας και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Ξεπερνώντας κάθε όριο δημοκρατικότητας και συνταγματικότητας, η Κυβέρνηση Παπανδρέου, δια μέσου του αστυνομικού διευθυντή Σερρών, υπέγραψε απόφαση κατά τα πρότυπα αποφάσεων που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και σε άλλες αντιλήψεις. Το χειρότερο είναι ότι η Κυβέρνηση, ακόμη και σήμερα συνεχίζει να παρέχει πολιτική κάλυψη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, και αντί να αποδοκιμάσει εμπράκτως αυτές τις πρακτικές, τουναντίον αποκαλύπτει τις πραγματικές της προθέσεις. Στο πλαίσιο της προληπτικής πολιτικής εναντίον κοινωνικών ομάδων και δη των αγροτών που υφίστανται τα δεινά της κυβέρνησης του Μνημονίου, καταστρατηγούνται τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών, παραβιάζεται το άρθρο 11 του Συντάγματος και εισάγονται νέα ήθη ως προς την ερμηνεία του. Ο σεβασμός του Συντάγματος και των νόμων δεν διασφαλίζονται με τέτοιες αποφάσεις. Φαίνεται, πλέον, απροκάλυπτα ότι είναι συνειδητή πολιτική της Κυβέρνησης Παπανδρέου, στο πλαίσιο της μνημονιακής της στρατηγικής, να οδηγήσει τη χώρα σε μια περίοδο συνταγματικώς περιορισμένης δημοκρατίας, σε ένα είδος αυταρχικής και αντιλαϊκής διακυβέρνησης, με πρότυπο ξεπερασμένα βοναπαρτικά καθεστώτα που οι λαοί τα έχουν καταδικάσει και οι κοινωνίες δεν τα ανέχονται πλέον.
Σ΄ αυτές τις δύσκολες ώρες, το πολίτευμα πρέπει να λειτουργεί και οι πολίτες πρέπει να απολαμβάνουν πλήρους προστασίας ως προς την άσκηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων και ελευθεριών τους
».