Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

«Κλείνουν το ΙΚΑ Ακράτας μετά από 22 χρόνια, ενώ εξυπηρετεί 15.000 κατοίκους....με έξοδα 1.000 μηνιαίως»!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ...«ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΗ» ΚΥΒΕΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σφοδρότατη κριτική στην ηγεσία του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης εξαπολύει με νέα του δημόσια παρέμβαση ο Ά Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, αυτή τη φορά για ένα ακόμα επερχόμενο «λουκέτο» δημόσιας υπηρεσίας στην περιοχή και συγκεκριμένα στο ΙΚΑ Ακράτας, κάτι που μόνο φημολογία δεν είναι, αφού αναφέρεται σε επίσημο έγγραφο της κεντρικής Διοίκησης του ασφαλιστικού φορέα «περί αναστολής λειτουργίας του τοπικού παραρτήματος».
Ο Αχαιός Πολιτευτής, που είχε επαφές και πολλαπλές συζητήσεις επί του θέματος, κατηγορεί ευθέως την Διοίκηση του ΙΚΑ πως «εκτελώντας πιστά και εντελώς τυφλά τις κυβερνητικές εντολές για συρρίκνωση των πάντων, στο πλαίσιο ενός δήθεν νοικοκυρέματος μεταμνημονικού», έρχεται τώρα, έπειτα από 22 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας του και απόλυτης χρησιμότητάς του, να κλείσει ένα παράρτημα, παρότι το εν λόγω, καλύπτει την μεγάλη γεωγραφική περιοχή των πρώην Δήμων Ακράτας και Αιγείρας,συμπεριλαμβανομένων και των ημιορεινών και ορεινών περιοχών Ζαρούχλας, Εξοχής, Πλατάνου, Ποταμίτικο Γιαλό, Περιθώρι, Μεσορούγγι, Αγία Βαρβάρα,Περιστέρα κ.λπ, απόστασης ακόμα και 40 χιλιομέτρων από το ΙΚΑ Ακράτας, παραπέμποντας κατοίκους στο ΙΚΑ Αιγίου, για την επίσκεψη στο οποίο απαιτείται να ταξιδεύει κενείς ασφαλισμένος για πάνω από ώρα!Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, αφού θέτει και ζήτημα ελλιπούς συγοινωνίας ως προς τα νέα δεδομένα των πολιτών αλλά και περιπτώσεις αδυναμίας μετακινήσεων τους χειμερινούς μήνες λόγω των καιρικών συνθηκών, εκφράζει την απορία του για το «πως είναι δυνατόν άσχετοι με τα χαρακτηριστικά της περιοχής, να υπογράφουν τέτοια έγγραφα, μη λαμβάνοντας υπ' όψιν ούτε καν τα έσοδα του ΙΚΑ». Επ' αυτού ο Επιλαχών Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αναφέρει πως «οι εμπνευστές του λουκέτου δεν έλαβαν σοβαρά υπόψιν τους, την μεγάλη οικοδομική ανάπτυξη της Ανατολικής Αιγιάλειας τις πολυάριθμες επιχειρήσει, τον τουριστικό και παραθεριστικό χαρακτήρα της, την επέκταση του Προαστιακού σιδηρόδρομου και την πολυσυζητημένη αποκέντρωση».
Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία που δίνει στο δημοσιότητα ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, σχετικά με την λειτουργικότητα του ΙΚΑ Ακράτας, βάσει των οποίων αυτό εξυπηρετεί 15.000 κατοίκους, μονίμους και απασχολούμενους σε μεγάλα έργα της περιοχής, ελέγχει 400 περίπου επιχειρήσεις και συνολικά 4000 ενεργές οικοδομές (ιδιωτικά και δημόσια έργα ). «Κι όμως» τονίζει ο Πολιτευτής, «σε μία τέτοια υπηρεσία ,με τρεις
Μονίμους υπαλλήλους κι ένα συμβασιούχο, αλλά το σημαντικότερο με μηνιαίο κόστος λειτουργίας(ενοίκιο,λογαριασμούς κοινής ωφελείας),που δεν υπερβαίνει τα 1000 ευρώ, το επίσημο Κράτος έρχεται να βάλει σε παράλογα έξοδα τους μετακινούμενους στο Αίγιο ασφαλισμένους πολίτες,αλλά να ζημιώσει με μαθηματική ακρίβεια τα έσοδα του ΙΚΑ».
Ο Υπ. Βουλευτής της ΝΔ, καταλήγει με την πιο κάτω δήλωση:
«Δυστυχώς η κυβέρνηση του μνημονίου τα 'χει χαμένα σε όλα τα επίπεδα! Με μοναδικό κριτήριο το δήθεν νοικοκύρεμα της χώρας, βάζει τώρα στο στόχαστρο υπηρεσίες με προσφορά και άνευ ιδιαίτερου κόστους.Η κατρακύλα είναι μεγάλη και στο χώρο των Ασφαλιστικών Ταμείων. Αντι να κυνηγήσει μεγαλοσχήμονες αλλά και δημόσιες υπηρεσίες που χρωστούν εκατομμύρια ευρώ στο ΙΚΑ, παίζουν με παραρτήματα, περιοχές, πολίτες. Γενικότερα η κυβέρνηση Παπανδρέου ...παίζει το θέατρο της σοβαρής και καλά μελετημένης κυβέρνησης. Κρίμα!»