Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

13 ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Δεκατρείς υποψηφιότητες κατατέθηκαν για τη θέση του «Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης» στο δήμο Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης . Συγκεκριμένα τα 13 άτομα που κατέθεσαν υποψηφιότητες είναι με αλφαβητική σειρά τα εξής :

1.Βλάχου Σοφία του Ιωάννη
2.Γκέκα Χρυσούλα του Θωμά
3.Γκουρβέλος Σταύρος του Παναγιώτη
4.Καΐτσα Αναστασία του Παναγιώτη
5.Κλωνής Μιχαήλ του Βασιλείου
6.Λάσκος Νικόλαος του Ιωάννη
7.Μιχόπουλος Κωνσταντίνος του Σωτηρίου
8.Μπάκος Παναγιώτης του Βασιλείου
9.Νούλα Φωτεινή του Αθανασίου
10.Ντόκου Δήμητρα του Χρήστου
11.Παναγιώταρου Ελένη του Ιωάννη
12.Σιγάλα Ειρήνη του Νικολάου
13.Χαραλάμπης Ιωάννης του Παναγιώτη

Τρόπος εκλογής και αρμοδιότητες του Συμπαραστάτη

Στους δήμους άνω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κα­τοίκων, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιλέ­γεται, κατόπιν προκηρύξεως που δημοσιεύεται στην ι­στοσελίδα του δήμου, πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας, ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχεί­ρησης.
Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση που κατατίθεται στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής. Ως συμπαρα­στάτης του δημότη και της επιχείρησης δεν μπορεί να ε­πιλεγεί αιρετός δήμου, περιφέρειας ή βουλευτής. Ως προς το αξίωμα του συμπαραστάτη του δημότη ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 14 .
Η θητεία του συμπαραστάτη α­κολουθεί τη θητεία των δημοτικών αρχών. Η διαδικασία για την επιλογή του συμπαραστάτη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από την εγκατάσταση των δημοτικών αρ­χών.
Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται με απόφαση η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Αν δεν επιτευχθεί η επιλογή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται κατά την ίδια ή μεταγενέστερη συνεδρίαση με την ίδια πλειοψηφία.
Ο συμπαραστάτης υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του δήμου, δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγό­μενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεω­μένος να απαντά εντός τριά­ντα (30) ημερών.
Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης συντάσσει ετήσια έκθεση. Η ετήσια έκθεση παρουσιάζε­ται από τον ίδιο και συζητείται στην ειδική δημόσια συνε­δρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης λαμβάνει αντιμισθία ισόποση με την αντιμισθία του προ­έδρου του δημοτικού συμβουλίου.