Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡH ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟ​ΥΛΟΥ για τα προβλήματα του εκπαιδευτικού προσωπικού των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, καθώς και για το προτεινόμενο θεσμικό πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος και οι αναπληρωτές Τομεάρχες κύριοι Σπύρος Ταλιαδούρος και Φίλιππος Τσαλίδης, συναντήθηκαν με την Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ και συζήτησαν για τα προβλήματα του εκπαιδευτικού προσωπικού των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, καθώς και για το προτεινόμενο θεσμικό πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι κοινή η διαπίστωση ότι το προτεινόμενο θεσμικό πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας για τα ΤΕΙ, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει τα υπαρκτά προβλήματα, αλλά το περιεχόμενο του δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια σοβαρή κρίση στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
Σε συνέχεια της εποικοδομητικής συνεργασίας που είχαμε με την Ομοσπονδία Συλλόγων του Εκπαιδευτικού Προσωπικού των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, συμφωνήσαμε σήμερα σε μια κοινή συνεργασία και προσπάθεια για την ανάδειξη των ζητημάτων και προβλημάτων, προκειμένου να μην ανακοπεί η ποιοτική αναβάθμιση των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων. Άλλωστε, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως, υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχθεί κάθε περαιτέρω προσπάθεια για τη βελτίωση και την αναβάθμισή τους
».