Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Αυξημένη σεισμικήδιέγερση σε Πάτρα και Ναύπακτο

Σεισμική διέγερση παρατηρείται τις τελευταίες ώρες αλλά και ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και της Ναυπάκτου, με αποτέλεσμα "να υπάρχει αυξημένη παρακολούθηση της περιοχής, όμως πέραν τούτου δεν μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη. Η σεισμολογία δεν είναι ιατρική" λέει χαρακτηριστικά στο www.thebest.gr o Καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παναγιωτόπουλος.
"Οι σεισμικές δονήσεις είναι της τάξεως των 2,5 με 3 ρίχτερ και με τέτοια μικρά μεγέθη δεν μπορεί να υπάρξει εκτίμηση για το αν αποτελούν προπομπό σεισμού μεγαλύτερου μεγέθους ή όχι", αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι το επίκεντρο των σεισμών εντοπίζεται στην ξηρά, μεταξύ του Θέρμου και της Ναυπάκτου, εκτός από μια δόνηση που είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο δυτικά της Ζακύνθου.
"Αισθάνεστε τους σεισμούς γιατί είναι κοντά σας" αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος προσθέτει ότι η ευρύτερη περιοχή έχει υψηλή σεισμικότητα και είναι φυσικό κάποιες φορές να δίνει πολλούς μικρούς σεισμούς, χωρίς στη συνέχεια να ακολουθεί κάτι άλλο.

thebest.gr