Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Δίχως έλεος..Θα παγώσουν και τις προσλήψεις επιτυχόντων του ΑΣΕΠ

Να μην προβούν σε διορισμό ή πρόσληψη προσωπικού μέχρις ότου εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων στην κάλυψη των αναγκών, καθώς και των θέσεων, που θα εγκριθούν τελικώς ανά φορέα και υπηρεσία, ζητεί με εγκύκλιό του ο υπουργός Εσωτερικών από τα υπουργεία και όλες τους αρμόδιους φορείς του δημοσίου.Ο κ. Ραγκούσης προχώρησε στην έκδοση της εγκυκλίου, προκειμένου να μη χαθεί ο έλεγχος στον προγραμματισμό των προσλήψεων και να μην αλλοιωθεί ούτε στο ελάχιστο η αναλογία μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις από το δημόσιο.Η εγκύκλιος αφορά και όλους όσοι έχουν μετάσχει επιτυχώς σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και δεν έχουν ακόμη διοριστεί, λόγω του παγώματος των προσλήψεων.

Επισημαίνεται δε ότι η αυστηρή υπενθύμιση για την αναλογία «ένας προς πέντε» συμπεριλαμβάνει τους εκπαιδευτικούς, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τα Σώματα Ασφαλείας.

Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών για να αποτραπούν ενδεχόμενες προσλήψεις από τις «χαραμάδες» του θεσμικού πλαισίου, απέστειλε την εγκύκλιο και στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης, η οποία ελέγχει τη νομιμότητα των δοκιμίων, καθώς και στο Εθνικό Τυπογραφείο, με την επισήμανση να μη δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ατομικές πράξεις διορισμού ή πρόσληψης οποιουδήποτε υπαλλήλου.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι από τα υπουργεία και άλλους φορείς του δημοσίου έχουν υποβληθεί αιτήματα για περίπου 16.000 θέσεις μόνιμου προσωπικού, ενώ από αυτά θα ικανοποιηθούν μόνο τα 10.600, σύμφωνα με τη δέσμευση της μίας πρόσληψης για πέντε αποχωρήσεις.

REPORT 24