Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Πόλεμος» στην Μ. Βρετανία για την σφαγή στην Λιβύη. Οι Εγγλέζοι κατηγορούν ανοικτά τους πολιτικούς τους για την σφαγή των 300 νεκρών!!!

Τα  όπλα που πιστεύεται ότι έχουν χρησιμοποιηθεί για τη δολοφονία περισσότερων από 300 Λιβύης υπέρ της δημοκρατίας διαδηλωτών είναι Βρετανικά. Η Βρετανία αντιμετωπίζει την οργή του κόσμου πάνω της, μετά την απόφαση του Λίβυου «δικτάτορα», όπως χαρακτηρίζουν τον Καντάφι, να διατάξει τη σφαγή εκατοντάδων ανθρώπων.
Συγγενείς των θανόντων κατά τη διάρκεια της σφαγής καταδίκασαν τις Βρετανικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί με τον Καντάφι. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Mona Rishmawi νομικός σύμβουλος για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ , για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, προειδοποίησε ότι η Βρετανία θα μπορούσε να είναι ένοχη για «συνενοχή» στις δολοφονίες.
Πάνω από 300 θύματα σφαγιάστηκαν - πολλοί από ξένους μισθοφόρους - κατά τη διάρκεια της προσπάθειας καταστολής των διαδηλώσεων από την κυβέρνηση στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, την Βεγγάζη.
Οι διαδηλωτές που βρίσκονταν κάτω στους δρόμους, σύμφωνα με εκθέσεις δέχθηκαν τα πυρά από πολεμικά ελικόπτερα και ελεύθερους σκοπευτές που  χρησιμοποιήθηκαν για να καταστείλουν την εξέγερση.
http://www.7news.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=51053:r--------------------300-&catid=81:2010-03-13-07-33-08&Itemid=254

7news.gr