Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Αθ. Γιαννόπουλος:«τα θύματα από τον ιό Η1Ν1 ξεπερνούν τα 52 και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν περιέλθει σε πρακτική αδυναμία κάλυψης των αναγκών της χώρας».


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Αθ. Γιαννόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μέχρι σήμερα τα θύματα από τον ιό Η1Ν1 ξεπερνούν τα 52 και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν περιέλθει σε πρακτική αδυναμία κάλυψης των αναγκών της χώρας καθόσον είναι υποστελεχωμένες, ο δε απαραίτητος εξοπλισμός τους έχει παραμείνει, λόγω ολιγωρίας προμήθειας του ΚΕΕΛΠΝΟ, στη φάση των διαγωνισμών .Ευθύνες για την  χειμερινή έξαρση της γρίπης φυσικά δεν μπορεί να καταλογισθούν στην Κυβέρνηση.  Δεν μπορούμε όμως να μην σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά αυτόν τον χειμώνα, παρά το γνωστό επιδημικό κύμα, έμειναν απροετοίμαστα τα νοσοκομεία και οι υγειονομικές Αρχές “πιάστηκαν στον ύπνο”. Εμβολιασμός δεν ενθαρρύνθηκε καθόλου, συνεργεία στα Νοσοκομεία δεν έγιναν, αντιγριπικά δεν μοιράστηκαν. Η "μόνωση" στα συνωστισμένα νοσοκομεία των υπόπτων κρουσμάτων από τον υπόλοιπο πληθυσμό είναι ανύπαρκτη. Η επαγρύπνηση των υγειονομικών Αρχών είναι επιβεβλημένη και στο σημείο αυτό καμία αμέλεια για την έγκαιρη εξασφάλιση υλικών, υποδομών και προσωπικού δεν μπορεί να δικαιολογηθεί».
ndpress@nd.gr