Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Για παραγραφή η «απιστία» Μπασιάκου, Δουκά, Κοντού για το Βατοπέδι- ΝΔ: Να η «σκευωρία»



Υπέρ της παραγραφής των αδικημάτων των πρώην υπουργών της ΝΔ, Ευάγγελου Μπασιάκου, Πέτρου Δούκα και Αλέξανδρου Κοντού που παραπέμφθηκαν στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση Βατοπεδίου, τάσσεται με πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο, ο αρμόδιος εισαγγελέας του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου.
Αυτό σημαίνει ότι η πολιτική δίωξή τους για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου οδηγείται σε παραγραφή παρά την απόφαση της Βουλής. Ο εισαγγελέας αναμένεται να προτείνει μέσα στο επόμενο 15νθήμερο στο Δικαστικό Συμβούλιο την παραγραφή του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου που αντιμετωπίζουν οι τρεις πρώην υπουργοί της και ότι η  Βουλή κακώς παρέπεμψε στη δικαιοσύνη τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Σύμφωνα με κύκλους της ΝΔ, απέτυχε η απόπειρα της κυβέρνησης για θεσμική εκτροπή: «Η πρόταση του εισαγγελέα προς το Δικαστικό Συμβούλιο αποτελεί κόλαφο για το ΠΑΣΟΚ. Η παραβίαση του Συντάγματος (86 παρ 3) από την κυβερνητική πλειοψηφία προκειμένου να υλοποιηθεί στο ακέραιο η σκευωρία, έπεσε στο κενό.
Η κυβέρνηση επιχείρησε θεσμική εκτροπή. Η ΝΔ εξαρχής την κατήγγειλε.
Η πρόταση του αρμοδίου δικαστικού λειτουργού αποτελεί δικαίωση της ΝΔ, της θεσμικής τάξης και της κοινής λογικής. Αποκαλύπτεται περίτρανα πλέον ο πολιτικός αμοραλισμός και ο λαϊκισμός από τον οποίο διακατέχεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους»...
eklogika.gr