Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Στις επάλξεις οι σπουδαστές του ΤΕΙ Αμαλιάδας -βίντεο

ΠΗΓΗ: iliatora.gr

Οι σπουδαστές του ΤΕΙ Αμαλιάδας συνεχίζουν για τρίτη ημέρα την κατάληψη της κεντρικής διοίκησης του ΤΕΙ Πατρών και του κτιρίου του ΤΕΙ Αμαλιάδας, ζητώντας να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα τους για...
... παράταση του εξαμήνου ώστε να αρθεί η απόφαση βάσει της οποίας χάνουν έξι ολόκληρους μήνες
σπουδών.
Η μη συμπλήρωση των προβλεπόμενων εβδομάδων διδασκαλίας, κάτι για το οποίο μόνο οι σπουδαστές δεν ευθύνονται, είναι η αιτία της απόφασης του ΤΕΙ Πατρών για απώλεια του εξαμήνου.
Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συμβούλιο στο ΤΕΙ Πάτρας προκειμένου να εξεταστεί το ζήτημα, ενώ σύσκεψη θα πραγματοποιήσουν και οι καθηγητές του ΤΕΙ Αμαλιάδας, προκειμένου να αποφασίσουν για τις κινήσεις στις οποίες θα προβούν από μερους τους ωστέ να συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος.
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Πάτρας «ΑΡΤΙΝ ΔΑΝΕΛΙΑΝ» :
Για την  απώλεια του εξαμήνου στο τμήμα  ΕΠΔΟ του παραρτήματος Αμαλιάδας, ο  Σύλλογός μας δηλώνει τα εξής:

Υπεύθυνο  για τη μη συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού εβδομάδων διδασκαλίας στο εν λόγω τμήμα, είναι το γεγονός ότι η μετάβαση από το παλιό στο καινούργιο πρόγραμμα σπουδών έγινε με πρόχειρο (για να χρησιμοποιήσουμε μια ήπια έκφραση) τρόπο, δημιουργώντας σειρά προβλημάτων και στους σπουδαστές και στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Η προχειρότητα εντοπίζεται αφενός στη μη ανοικτή διαβούλευση με την κοινότητα των σπουδαστών, ώστε να εντοπιστούν αρκετά έγκαιρα σημαντικά προβλήματα που ανέκυψαν στην πορεία και αφετέρου στην αδυναμία των αντίστοιχων υπηρεσιών του ΤΕΙ να υποστηρίξουν επαρκώς τεχνικά τις εγγραφές/δηλώσεις μαθημάτων παλιού και νέου προγράμματος σπουδών.

Επίσης, η  καθυστέρηση στην ανάθεση των  μαθημάτων και των εργαστηρίων  σε συνδυασμό με το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που επιβάλλει ο νόμος για  τη διδασκαλία των μαθημάτων δημιούργησαν μια εκρηκτική κατάσταση, που  αργά ή γρήγορα θα ξεσπούσε.

Θεωρούμε  την απόφαση του Συμβουλίου του ΤΕΙ για την απώλεια του εξαμήνου άδικη προς τους σπουδαστές, δεδομένων των συνθηκών που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.

Ζητάμε  την παράταση του  εξαμήνου στο τμήμα  ΕΠΔΟ με αντίστοιχη παράταση των συμβάσεων  των εργαστηριακών  και επιστημονικών συνεργατών του τμήματος -όπως έγινε και σε άλλα τμήματα του ΤΕΙ- ώστε να λυθεί το ζήτημα.


Δείτε το χθεσινό ρεπορτάζ του Patratv από την κατάληψη στην Πάτρα και τον έντονο διάλογο των σπουδαστών με τον αντιπρόεδρο του ΤΕΙ Πατρών κ. Μποβιάτση