Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ξεκίνησε με το «αριστερό» ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 2 -1

Με σκορ 2 – 1 ηττήθηκε ο Αστέρας Δερβενίου στο Βέλο από την τοπική Ελλάδα, σ’ έναν αγώνα που, σύμφωνα με την απόδοσή του, δεν δικαιούταν τίποτε καλύτερο.
Απλά επειδή το δεύτερό της τέρμα η Ελλάδα το πέτυχε αρκετά αργά, στο 81’, σε μια περίεργη φάση που η άμυνα του Αστέρα περίμενε επιθετικό φάουλ και σταμάτησε την προσπάθειά της, άφησε μια στυφή γεύση. Όμως η όλη εικόνα του αγώνα έδειξε ότι ο Αστέρας μάλλον θα “έκλεβε” τον βαθμό, παρά ότι τον δικαιούνταν. Η Ελλάδα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και ο λαβωμένος από τις απουσίες του Αστέρας (έλειπαν οι Βορινιώτης, Ζήσης και Ρουμελιώτης) δεν έδειξε ομάδα που θα διεκδικούσε “επί ίσοις όροις” το αποτέλεσμα.
Ο αγώνας ξεκίνησε όπως συνήθως στη φετινή περίοδο για τον Αστέρα : δέχτηκε γρήγορο και φτηνό τέρμα !! Στο 6’ οι Ρούτσης και Ψυχογιός ολιγώρησαν και έδωσαν την ευκαιρία στον Αντωνόπουλο να σουτάρει αμαρκάριστος από πλάγια δεξιά και να αιφνιδιάσει τον Ζώη, που έπεσε καθυστερημένα. Το γρήγορο τέρμα βοήθησε την Ελλάδα να παίζει στρωτά και χωρίς πίεση και να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Αστέρας προσπαθούσε σπασμωδικά να αντιδράσει, κυρίως από στημένες φάσεις. Σε μια από αυτές μάλιστα ο τερματοφύλακας Κουρούμαλης πρόλαβε και άρπαξε την μπάλα πάνω από το κεφάλι του Νιάνγκ και στο 36’ οι παίκτες του Αστέρα ζήτησαν πέναλτι σε σπρώξιμο του Τσιπά μέσα στην περιοχή τη στιγμή που ήταν έτοιμος για σουτ. Αλλά τις πιο κραυγαλέες ευκαιρίες τις έκανε η Ελλάδα με τον Μαρτίνο και τον Κλαδάκη που απέτυχαν σε τετ-α-τετ σουτάροντας άουτ. Επίσης ο Ζώης έκανε φανταστική απόκρουση σε σουτ του Κλαδάκη μέσα από την περιοχή.
Στο β’ μέρος ο Αστέρας βγήκε περισσότερο αποφασισμένος με την Ελλάδα να προσπαθεί να διαχειριστεί το υπέρ της αποτέλεσμα παίζοντας οργανωμένα και σφικτά στο κέντρο του γηπέδου. Ο Πιλιαφάς στο 67’ πέτυχε ένα παράξενο τέρμα, όταν σε μπαλιά του Κουτρούλη, από πλάγια δεξιά πέρασε την μπάλα στη μικρή περιοχή και ο Γερμάνοφ που τη διεκδίκησε, μπέρδεψε τον τερματοφύλακα Κουρούμαλη και έτσι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Η Ελλάδα επιτέθηκε με σφοδρότητα και άρχισε να χάνει συνεχόμενες ευκαιρίες, είτε από ατυχία, είτε από ανικανότητα των επιθετικών της, είτε από την αποτελεσματική αμυντική λειτουργία του Αστέρα στις στημένες φάσεις. Ο Βελέντζας είχε μια πολύ καλή κεφαλιά λίγο άουτ και αργότερα ο Κλαδάκης πλάσαρε επίσης άουτ δύο φορές. Αλλά και ο Αστέρας στην κόντρα δημιούργησε μια δύο φάσεις, με αποκορύφωμα εκείνη του Τσιπά που στο “τσακ” δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα με προβολή στην κενή εστία.
Ο αγώνας πήγαινε προς τη λήξη του με αγχωμένους τους παίκτες της Ελλάδας, αλλά στο 81’ ο Γεωργίου ελευθερώθηκε “άτσαλα” από ένα μαρκάρισμα του Μετεβελή κοντά στη γραμμή του άουτ και γύρισε την μπάλα προς την εστία του Αστέρα, με τους αμυντικούς να σταματούν περιμένοντας το σφύριγμα του διαιτητή. Τότε στο πρώτο δοκάρι πετάχτηκε ανενόχλητος ο Αράπη και “τσίμπησε” την μπάλα, η οποία πέρασε κάτω από τα πόδια του Ζώη και κατέληξε στα δίκτυα, μέσα σε διαμαρτυρίες των παικτών του Αστέρα για το μη καταλογισμό του φάουλ. Ενός φάουλ, ίδιο με πολλά άλλα που έγιναν σε άλλες στιγμές του αγώνα και άλλοτε δινόντουσαν, άλλοτε όχι, μιας και δεν ήταν εσκεμμένα. Ακολούθησε ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών από παίκτες της Ελλάδας, μιας και οι του Αστέρα, αβοήθητοι και από τον πάγκο τους με αλλαγές ή κατευθύνσεις, τα παράτησαν. Δεν έδειξαν το πνεύμα που τους διακατείχε κατά την περσινή περίοδο, που κυνηγούσαν το αποτέλεσμα μέχρι τέλους.
Ο διαιτητής κ. Καρσιώτης ελέγχεται για τις δύο φάσεις που προαναφέρθηκαν, αλλά δεν μας έχει συνηθίσει σε δόλιες διαιτησίες. Έτσι το είδε, έτσι το σφύριξε. Ο βοηθός κ. Μπετσόγλου ήταν σωστός, εκτός ίσως του επίμαχου φάουλ, αλλά ο κ. Παπανικολάου έκανε λάθη.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ζώης, Λαφαζάνος, Ψυχογιός (63’ Μερκούρης), Ρούτσης, Δάνης, Νιάνγκ, Πιλιαφάς, Μετεβελής, Γερμάνοφ, Τσιπάς, Κουτρούλης (85’ Γώγος).

http://www.asterasderveniou.gr