Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Έργο Ζωής



Δελτίο τύπου

Πριν τέσσερα περίπου χρόνια η δημοτική αρχή ξεκίνησε το έργο της αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ξυλοκάστρου που συνεχίζεται μέχρι σήμερα με εντατικούς ρυθμούς.
Τον τελευταίο καιρό γίνεται η αντικατάσταση του δικτύου επί της Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου από το ύψος του 1ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου έως και το Κέντρο Υγείας καθώς και σε τμήματα των οδών Τουμπανάκη, Ρωμέση, Α. Κρινάκου, Γ. Κρινάκου, Αγ. Βλασίου, Πετρίδη, Δερβενακίων συνολικού μήκους 3.800 μ. περίπου. Επίσης έχουν εκτελεστεί εργασίες επανακατασκευής των πεζοδρομίων στις παραπάνω οδούς όπου ήταν απαραίτητο μήκους 1.500μ.
Η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης είναι πολύ σημαντικό έργο γιατί αποκτούμε ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και λειτουργικό δίκτυο χωρίς βλάβες, διαρροές και διαχειριζόμαστε σωστά το πόσιμο νερό, ιδιαίτερα σε εποχές που είναι λιγοστό λόγω ανομβρίας και λειψυδρίας πάνω από όλα, όμως, με το νέο δίκτυο προστατεύουμε την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών μας.
Η δημοτική αρχή στην προσπάθεια της για την συνολική αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ξυλοκάστρου και την ορθολογική διαχείριση του πόσιμου νερού κατάφερε να εντάξει στο ΕΣΠΑ 2007-2013 (Δ’ Κ.Π.Σ) και να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 1.300.000 € για την συνέχιση και την ολοκλήρωση της αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης και τον τηλεέλεγχο και τηλεχειρισμό του δικτύου.
Με την ολοκλήρωση του έργου η πόλη αποκτά ασφαλές, σύγχρονο δίκτυο, υγιεινό και καλής ποιότητας νερό και έλεγχο και παρακολούθηση του δικτύου για την αποτελεσματική και σωστή λειτουργία του.

kinisi-politon.gr