Άνετη νίκη πέτυχε ο Αστέρας στο τοπικό ντέρμπι επί του Πανευρωστινιακού με σκορ 4 – 1. Η νίκη ήρθε δίκαια, με την απόδοση που είχε ο Αστέρας στο β’ ημίχρονο, όταν και πέτυχε τρία τέρματα. 
Στο α’ ημίχρονο ο Πανευρωστινιακός είχε ένα καλό διάστημα μεταξύ 20’ και 45’ όταν ισορρόπησε το παιχνίδι και κατάφερε να ισοφαρίσει. Όμως το β’ ημίχρονο ανήκει ολοκληρωτικά στον Αστέρα, που βοηθούμενος από το γεγονός ότι προηγήθηκε νωρίς, επέβαλε το ρυθμό του αγώνα και προς το τέλος παίζοντας και στρωτό ποδόσφαιρο, πέτυχε δύο ακόμη πανέμορφα τέρματα. Η μεγάλη σε έκταση αυτή νίκη επί ενός αντιπάλου, που δεν υποτάχθηκε εύκολα, αποδεικνύει τις δυνατότητες της ομάδας, όταν αυτή είναι πλήρης και με κατάλληλη ψυχολογία. 
Ο Αστέρας ξεκίνησε φουριόζος και στο 4’ άνοιξε το σκορ με τον Τσιπά, ο οποίος με γλυκιά κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής άλλαξε την πορεία της μπάλας σε πλάγιο φάουλ του Πιλιαφά και δεν άφησε περιθώρια στον πρωτοεμφανιζόμενο νεαρό τερματοφύλακα Τριανταφυλλόπουλο του Πανευρωστινιακού. Στο 6’ ο Δάνης απώλεσε μεγάλη ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι, όταν βρέθηκε μόνος του μπροστά από τον τερματοφύλακα Τριανταφυλλόπουλο. Ο Αστέρας διατηρούσε την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά η υπεροχή του ήταν ανούσια. Σιγά – σιγά ο Πανευρωστινιακός αναθάρρησε και μετά το 15’ άρχισε να αντιμετωπίζει τον Αστέρα ίσος προς ίσο, κερδίζοντας κατά κανόνα τις μάχες στο κέντρο του γηπέδου. Οι παίκτες του Αστέρα είχαν στο διάστημα αυτό κακές επιλογές στις πάσες τους και γενικά, παρά το ότι ήταν μπροστά στο σκορ, διακρίνονταν από έναν αδικαιολόγητο εκνευρισμό. Μάλιστα στο 36’ ο Ραζής, από πλάγια δεξιά πολύ μακριά από την περιοχή του Αστέρα, έπιασε ένα περίεργο σουτ και η μπάλα με τη βοήθεια του αέρα κατέληξε στα δίχτυα του Ρουμελιώτη, ο οποίος ευθύνεται σοβαρά. Το α’ ημίχρονο τελείωσε στο ίδιο μοτίβο με τον Πανευρωστινιακό να κερδίζει τις εντυπώσεις με την αγωνιστικότητα των παικτών του.
Στις αρχές του β’ ημίχρονου, όπως και στο α’ ημίχρονο, ο Αστέρας προηγήθηκε και πάλι. Στο 49’ ο Ζίζηλας, βρισκόμενος μέσα στην περιοχή και πιεζόμενος από τον Δάνη, μετέφερε την μπάλα με το χέρι μιας και του είχε ξεφύγει στο κοντρόλ. Το πέναλτι, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν προς τον διαιτητή πολύ έντονα οι φιλοξενούμενοι υποστηρίζοντας ότι το χέρι ήταν ακούσιο, το χτύπησε εύστοχα ο Πιλιαφάς και πέτυχε το 2 – 1. Αυτή τη φορά όμως οι παίκτες του Αστέρα πίεζαν, περισσότερο από ότι στο τέλος του α’ ημίχρονου, τους αντιπάλους τους και έτσι συνέχιζαν να δημιουργούν καταστάσεις στην άμυνα του Πανευρωστινιακού. Στο 57’ ο Τσιπάς άδειασε από αριστερά δύο αμυντικούς και έδωσε πάσα στο απέναντι δοκάρι “πάρε-βάλε” στον Δάνη που ανενόχλητος σε άδεια εστία έγραψε το 3 – 1. Η προσθήκη δε του πρωτοεμφανιζόμενου Νιάνγκ έδεσε ακόμα περισσότερο το κέντρο του Αστέρα και πλέον το γήπεδο έγερνε για τα καλά υπέρ του. Ο Ζήσης στο 65’ και ο Πετρόπουλος στο 78’ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Αλλά ο Δάνης επεφύλαξε προς το τέλος του αγώνα στο 80’ ένα πανέμορφο τέρμα, σκοράροντας από πλάγια δεξιά στο απέναντι ‘Γ’.  Ήταν το κερασάκι στην τούρτα για την εμφάνιση του Αστέρα στο β’ ημίχρονο.
Ο Αστέρας νίκησε τον δυνατό (όσο άντεξε ;) Πανευρωστινιακό δείχνοντας στο γήπεδο δυνατότητες που έχουν ομάδες που πρωταγωνιστούν. Η σειρά των επιτυχημένων αποτελεσμάτων έχουν ηρεμήσει παίκτες και παράγοντες και η καλή αυτή ψυχολογία που έχουν, φαίνεται στο γήπεδο. Για τον Πανευρωστινιακό, που παραμένει τελευταίος, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και χρειάζεται γρήγορα σωστή διαχείριση.
Ο διαιτητής κ. Χονδρόπουλος ήταν εξαιρετικός. Στιβαρός και ακριβοδίκαιος στις αποφάσεις του. Και το πέναλτι το έδωσε σωστά και σωστά διαχειρίστηκε τους παίκτες στον πειθαρχικό έλεγχο. Οι βοηθοί του κ.κ. Βλαχοπάνος και Βασιλείου ήταν πολύ καλοί.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ρουμελιώτης, Μερκούρης (65’ Πετρόπουλος),  Μετεβελής, Ρούτσης, Βορινιώτης, Λαφαζάνος (62’ Νιάνγκ), Ζήσης, Πιλιαφάς, Γερμάνοφ, Τσιπάς, Δάνης (85’ Γώγος).