Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Χάιντουκ - ΑΕΚ 1-3


Πολύ μεγάλη νίκη της ΑΕΚ στην Κροατία με 3-1. Η Ένωση πέρασε νικηφόρα από το Σπλιτ με τα γκολ των Σκόκο, Μανωλά και Μπλάνκο στο 51', 61' και 84' αντίστοιχα. Πλέον θέλει μόλις έναν βαθμό για να για να σφραγίσει το εισιτήριο για να περάσει στην επόμενη φάση, στο τελευταίο ματς του ΟΑΚΑ, κόντρα στην Ζενίτ, που έχει ήδη προκριθεί στους “32” του Europa League!
Καταρχάς, ήταν ένα παιχνίδι που μάλλον δεν έπρεπε καν να ξεκινήσει γιατί υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού. Για όποιον δεν έχει δει το ματς τουλάχιστον από την αρχή, επρόκειτο για έναν αγωνιστικό χώρο καταπράσινο και πολύ γλιστερό που σιγά-σιγά... ξεφλούδιζε όσο πλήθαιναν τα πατήματα των ποδοσφαιριστών. Για την κατάσταση της μικρής περιοχής ούτε λόγος...
Οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να εκμεταλλευτούν αυτή την εικόνα του γηπέδου και αφού η μπάλα έφευγε σαν “σφαίρα” λόγω και της βροχής που έπεφτε ασταμάτητα πίεζαν πολύ ψηλά με στόχο να κυνηγήσουν μετά τα πολύ συχνά... τσαφ των αντίπαλων αμυντικών.
Με αυτή τη νίκη, η ΑΕΚ έφτασε τους 7 βαθμούς και από τη στιγμή που νίκησε και η Ζενίτ, η διαφορά από την Άντερλεχτ είναι στους 3, οι Βέλγοι έχουν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας και οι “κιτρινόμαυροι” χρειάζονται έστω και τον έναν πόντο της ισοπαλίας στην τελευταία αγωνιστική όταν και φιλοξενούν τους Ρώσους. Εκτός κι αν δεν νικήσει η Άντερλεχτ... κάτι που φυσικά “κλειδώνει” την πρόκριση για την ΑΕΚ χωρίς να τη νοιάζει το δικό της ματς!
ΧΑΪΝΤΟΥΚ: Ραντόσεβιτς, Λιούμπιτσιτς (53' Άντριτς), Μπούλιατ, Ίμπριτσιτς, Βούκουσιτς, Τομάσοφ (53' Τσοπ), Γιοζίνοβιτς, Στρίνιτς, Όρεμους, Μάλοτσα, Σαρμπίνι.
ΑΕΚ: Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Ντιοπ, Μάκος, Γκέντσογλου, Σκόκο (77' Λεονάρντο), Λυμπερόπουλος (80' Μπλάνκο), Μπερνς (70' Λαγός).