Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Αλέξης Μητρόπουλος : "Οδηγούμαστε σε συρρίκνωση συντάξεων και αποδοχών"

Στην Κόρινθο και συγκεκριμένα στη Σχολή Γονέων βρέθηκε το απόγευμα ο καθηγητής Εργατικού δικαίου κ. Αλέξης Μητρόπουλος για να ενημερώσει τους μαθητές της Σχολής για το νέο ασφαλιστικό σύστημα. Λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας του στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου, αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό λέγοντας ότι δικαίως ανησυχούν και αγανακτούν οι πολίτες από τις μεγάλες αλλαγές, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην ίδρυση νέου κόμματος όπως λένε κάποια σενάρια τις τελευταίες μέρες, αναφέροντας μάλιστα ότι είναι αντίθετος στη δημιουργία νέων κομμάτων.
Συγκεκριμένα, σχετικά με το ασφαλιστικό, ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε: «Είναι δίκαιη η αγανάκτηση του κόσμου, οφείλει ο κόσμος πρωτίστως να ενημερωθεί πάντως, γιατί έρχονται σημαντικές αλλαγές που θίγουν κυρίως τις γυναίκες και κυρίως αυτές που έχουν λίγα χρόνια εργασίας. Και βεβαίως, είναι μια χρονιά πολύ δύσκολη για όλες τις παροχές, τα μισθολογικά ζητήματα όλου του εργαζόμενου κόσμου. Για τις νέες γενιές ασφαλισμένων, το ασφαλιστικό που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση του μνημονίου, είναι πολύ δύσκολο. Οδηγούμεθα σε συρρίκνωση των συντάξεων, σε χαμηλές αποδοχές και βεβαίως σε συντάξεις που θα είναι οι μισές απ΄ ότι είναι σήμερα. Δύσκολα τα πράγματα και ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί, διότι, όπου ταξιδεύουμε στην πατρίδα μας, θεωρούμε ότι ο κόσμος δεν έχει ενημερωθεί, για όσα έχουν ψηφιστεί στα πλαίσια των νόμων 3863 και 3865. Γι΄ αυτό είμαστε στην όμορφη Κόρινθο, να συζητήσουμε και να απαντήσουμε επί ακραίων ζητημάτων που δημιουργούν μια ανασφάλεια στον κόσμο της εργασίας».
Όσον αφορά τα σενάρια που κυκλοφορούν ότι θα είναι από τους πρωτεργάτες για την ίδρυση νέου κόμματος μαζί με τον κ. Γιάννη Δημαρά και άλλα πολιτικά στελέχη, ο κ. Μητρόπουλος ξεκαθάρισε: «Εγώ είμαι υπέρ της άποψης ότι δεν χρειάζονται νέα κόμματα στην πατρίδα μας και ότι αύριο (σ.σ. σήμερα) εγκαινιάζω τη δημιουργία ενός κοινωνικού φόρουμ, με επιστήμονες, στήριξης των εργαζομένων και των μισθωτών. Είμαι σαφώς αντίθετος στη δημιουργία νέων κομμάτων και κυρίως από προσωπικότητες που μετείχαν μέχρι τώρα, ή στη Βουλή, ή ήταν υπουργοί των δύο κομμάτων εξουσίας. Θεωρώ ότι υπερεπαρκούν τα σημερινά κόμματα και εγώ θα συμμετάσχω σε όποια πρωτοβουλία, αναζητήσει διέξοδο σε προοδευτική κατεύθυνση αντίθετα στο μνημόνιο. Συνεπώς, δεν συμμετέχω σε παρόμοια διαδικασία για ίδρυση νέων κομμάτων».