Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Μάντρες ,θεμέλια και υπόγεια γκρεμίζονται στο Καμάρι

Εκτός εαυτού ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος με την απελπιστική κατάσταση που έχει δημιουργήσει η διάβρωση των ακτών στην περιοχή του Καμαρίου.
Η θάλασσα κατασπαράσσει στο διάβα της ότι βρει, σπέρνοντας τον πανικό και την απελπισία.
Μάντρες,θεμέλια και υπογεια καταρρέουν !  Και σε αυτην την εικόνα της καταστροφής,τι μπορεί να κάνει ένας δήμαρχος που έχει την ατυχία να βλέπει όλο το παραλιακό μέτωπο του δήμου του ,μερα με την ημέρα να αφανίζεται;Ανεβαίνει στα κεραμύδια!(έκφραση του ιδίου)
 Έχω την εντύπωση βέβαια πως και στα κεραμύδια να ανέβει ο δήμαρχος και να συνομιλεί με τους κεραμυδόγατους ,εαν δεν ευαισθητοποιηθεί η κυρία Μπιρμπίλη και δεν δώσει την λύση που θα μπορεί ταυτόχρονα να τεθεί  και σε εφαρμογή άμεση,το Ξυλόκαστρο και η Ευρωστίνη θα χαθούν απο το χάρτη!
Κι εδώ δεν μιλάμε για σύνταξη μελετών, κύριοι ,επι του συνόλου!
Μπουχτήσαμε στα λογύδρια και στην βιομηχανία των μελετητικών γραφείων που θησαύρισαν και μας πρόκοψαν!
Εδώ χρειάζεται να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες,άμεσα, να παρέμβουν στις ίδιες τους περιουσίες..Ο νόμος δεν το επιτρέπει αυτό και συντελούνται αυτην την εποχή σκηνές απίστευτες..
Μόλις θέσει ένα πάσσαλο ο πολίτης που προσπαθεί να σώσει το υπόγειό του απο τα νερά της θάλασσας ,έρχεται το λιμενικό και η αστυνομία,να εφαρμόσουν το νόμο!
Κλέφτες μπορεί να μην πιάνουμε στα πράσσα ,αλλά με τον πάσσαλο στο διαβρωμένο οίκημα υπάρχει μια ευαισθησία!
Όταν το σπίτι λοιπόν καταρρεύσει,σπίτια νόμιμα με 40 και 50 χρόνια ζωής, για ποιον νόμο θα μιλάμε σε αυτην την χώρα του παραλογισμού;
Όταν οι δρόμοι πλέον καταστούν επικίνδυνοι,το ηρώο του Καμαρίου γκρεμιστεί,οι πλατείες αφανιστούν,τότε όλο αυτό το οικονομικό κόστος της αποκατάστασης ποιος θα το αναλάβει;

Πώς το είπε ο δήμαρχος;
"Κολοκύθια με την ρίγανη!"Εδώ ταίριαξε γάντι!

Αναρτήθηκε από Τζένη Σουκαρά  στο  soukarat.blogspot.com